festival skulptura u pijesku - lopar rab 2020

9. Festival skulptura u pijesku – Mitska bića zauzela Rajsku plažu u Loparu

Završio je deveti Festivala skulptura u pijesku koji se ove godine održao nešto kasnije nego inače zbog sigurnosti i očuvanja zdravlja svih sudionika i posjetitelja. No, bez obzira na promjenu termina, ovaj je festival ponovo oduševio sve goste i građane Lopara na otoku Rabu te ponovo dokazao da je jedan od inovativnijih i zanimljivijih festivala u zemlji. Tijekom četiri dana 12 je hrvatskih umjetnika i kipara izrađivalo skulpture mitskih bića na gotovo dva kilometra dugoj, najljepšoj plaži u Hrvatskoj – Rajskoj plaži.

Tako je na ekstremnim vrućinama niknulo osam skulptura mitskih bića; Stršljan, Božica Lada, Zmaj, Kornjača, Kerber, Meduza, Vatrenjak i Fenix.

Osim okupljenih i umjetnika, zadovoljni su i organizatori. Direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo kaže kako je iznimno sretan što je loparski pijesak po deveti put domaćin ovog festivala te kako je promjena termina održavanja bila ispravna odluka. Dodao je da ga posebno raduje vidjeti reakcije domaćih i stranih gostiju koji ne kriju oduševljenje s vrijednim umjetnicima i njihovim umjetničkim djelima na plaži, a nerijetko se i sami uključuju u izradu svojih manjih verzija pješčanih skulptura.

Festival skulptura u pijesku iduće godine slavi svoje jubilarno, deseto izdanje, a organizatori pozivaju sve one koji ove godine nisu mogli posjetiti Lopar, da se iduće godine pridruže ovom kreativnom festivalu i budu dio ove magične, pješčane priče.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged