uređenje terase I 2022.

7 ideja za uređenje balkona, dvorišta i terase

Ono što je zajedničko između balkona, dvorišta i terase je da ovaj vanjski prostor koji pripada samo vama zaslužuje uređenje ili neke prilagodbe kako bi postao pravi životni prostor. Mali, srednji ili veliki, postoji tisuću načina za uljepšati vašu terasu sukladno proračunu i ukusima. U nastavku vam donosimo 7 načina s kojima ćete uljepšati svoj životni prostor.


Uklopite u svoj prostor vrtnu garnituru! Jedna od osnovnih stvari za urediti vanjski prostor. Klasična, ali učinkovita, vrtna garnitura omogućuje vam da maksimalno iskoristite svoj prostor. S obitelji ili prijateljima, fotelje ili sofe raspoređene na terasi pretvaraju terasu u mjesto za opuštanje, pogodno za živahne obroke ili mirne aperitive. Veliki stolovi, stolići za kavu i suncobran upotpunjuju vrtnu garnituru. Ako imate samo mali prostor, uređenje je zapravo jednostavno – zamislite klupu ili škrinju prekrivenu s nekoliko jastuka, savršene za jutarnje kave ili popodnevno druženje s obitelji.

Kvalitetna rasvjeta

Rasvjeta je ono što ugodan prostor tijekom dana pretvara u ugodan prostor 24 sata dnevno. Kako biste produžili ljetne večeri, nužna je ugradnja rasvjete. Naravno, imate izbor – svjetlosne točke na tlu ili na fasadi, LED trake ili lampione koje se pale nakon mraka. Ova rasvjeta doprinosi ambijentu vaše terase, bilo da je jaka, šarena ili prigušena, izbor je na vama. Također, razmislite o solarnoj rasvjeti koja ima prednost što ne zahtijeva nikakvu električnu instalaciju.

Zen kutak za opuštanje

Opuštanje na otvorenom moguće je i kod kuće. Mali namješteni kutak, po mogućnosti daleko od vreve i omeđen terasom, stvorit će savršen prostor za opuštanje, za čitanje, slušanje vjetra ili meditaciju. Uz ležaljku ili fotelju raspoređenu na drvenoj platformi okruženoj zelenilom, zen kutak vrta zasigurno će biti vaše novo omiljeno mjesto.

Cvijeće, cvijeće, cvijeće

Uređenje uz biljnu dekoraciju i cvijeće stvara ugodnu i umirujuću atmosferu. Idealno za balkon ili terasu! Sadilice, male i velike posude, množenjem vrsta i veličina cvijeća stvaramo mali botanički vrt u kojem rado provodimo vrijeme. A ako volite mirise vašeg omiljenog cvijeća, možete ih postaviti svuda oko svoje fotelje kako biste se od proljeća kupali u cvjetnim mirisima.

Mali vrt za povrće

Bez obzira na veličinu vašeg vrta, čak i balkona, možete jednostavno postaviti malu povrtnicu. Posadite cherry rajčice, rotkvice ili rezanu salatu koje ne zauzimaju puno prostora. Ako imate više prostora, možete se odlučiti za vrlo produktivne četvrtaste kante. Konačno, pravi vrt će vam omogućiti da napravite nizove ili humke kako biste uživali u širokom izboru svježih proizvoda tijekom cijele godine. Svu opremu za vrt i rad u njemu možete spremiti u svoje vrtne kućice.

Ljuljačka ili viseća mreža dodat će malo čarolije

Ljuljačka nas uvijek vraća u djetinjstvo. Bilo da je na balkonu ili je na terasi, uvijek će djelovati kao privlačna točka u vašem prostoru. A kada ste tamo, to je čahura koja vas izolira od ostatka svijeta. Ne zaboravite ga zaštititi od lošeg vremena zimi, ali iskoristite ga tijekom ljeta, no ne bi bilo loše imati nadstrešnicu za terasu kako biste je zaštitili od nenadanih ljetnih pljuskova.

Uređenje kutka za djecu

Nema potrebe ići u park, to je park koji se smjestio kod vas! Pješčanika, igrica i igračaka ima na pretek, a vaša se djeca mogu mirno igrati vani dok su kod kuće. Naravno, ovisno o dobi djece, možete postaviti i trampolin, ljuljačku, tobogan ili čak gimnastičke sprave.


Zebra Shop

Zebra shop je online shopping centar koji objedinjuje širok spektar proizvoda i proces kupnje čini lakšim i bržim. Naziv Zebra otkriva našu ljubav prema životinjama i prirodi. Dio prihoda od svake narudžbe doniramo za zaštitu životinja. Cilj nam je kupcima omogućiti jednostavnu kupnju u svega par koraka, fer odnos i dobar osjećaj.

INFO:

  • naslovna slika: https://pixabay.com/photos/wooden-wood-house-architecture-3346929/
  • slika u tekstu: https://pixabay.com/photos/architecture-terrace-building-city-3623321/

Tagged