bmx natjecanje - 21. pannonian challenge 2020

21. Pannonian Challenge – okršaj svjetskih BMX titana u Osijeku gledajte uživo na TV-u

Osječki Pannonian ne prestaje s iznenađenjima, dok su sva očekivanja uprta u večerašnji susret najboljih svjetskih BMX vozača, sinoć je mladi skate vozač Petar Spiedlick Cobra iz Slavonije pokosio europsku skate elitu i odnio titulu najboljeg skatera u 2020. godini. Petero najvećih i najuspješnijih svjetskih BMX vozača – Daniel Dhers (SAD), Anthony Jeanjean (Francuska), Alessandro Barbero (Italija), predvođeni najboljim hrvatskim BMX vozačem i osvajačem svjetskog FISE Kupa Marinom Rantešom uz BMX veterane Michaela Berana (Češka) i Senada Grošića (Austrija) danas se na osječkom Pannonain Challengeu natječu za titulu najboljeg.


Budući da je Pannonian Challenge jedino natjecanje u ekstremnim sportovima, a nakon što su sva svjetska natjecanja otkazana zbog pandemije uzrokovane koronavisrusnom bolešću, ovo će ujedno biti i borba za najboljeg BMX vozača u 2020. godini!

Zbog posebnih mjera sigurnosti ovogodišnji se Pannonian održava bez prisutnosti publike no natjecanje se može uživo pratiti putem SPTV-a (Sportska televizija) i streaming platforme RTL.HR.

Naime, ovogodišnji 21. Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta jedini je sportski događaj koji se održava ove godine. Festival u Osijeku održava se pod posebnim pravilima, bez prisutnosti publike i visoke mjere sigurnosti i zdravstvene kontrole, a na njemu sudjeluje oko 150 europskih sportaša koji se natječu u inline, skate, scooter i BMX disciplinama.

“Drago mi je da će se, unatoč brojnim natjecanjima koji su se otkazali po svijetu Pannonian Challenge ipak održati. Drago mi je zbog samog Pannoniana ali i zbog mojih kolega vozača koje ću vidjeti nakon dugo vremena. Također, jako sam ponosan kad vidim da se najvjernija osječka publika pomirila da će ove godine naše vratolomije morati pratiti putem streaming servisa, ali ponosan sam i na sve vozače, jer vidim da poštuju pravila i paze na sebe i druge. Konačno, u ovom smo zajedno i jedino tako odgovorni možemo pobijediti. Ja se nadam svojoj pobijedi, unatoč jakoj konkurenciji”, rekao je Marin Ranteš.

Dhers nije krio oduševljenje što će moći doći na ovogodišnji Pannonian Challenge. ‘Iako žalim za publikom, iznimno mi je drago što ćemo moći voziti.“ te kroz smijeh dodaje „Volim Osijek i ovaj park uz rijeku, jedino se bojim rezultata, ipak vozim protiv Marina, na njegovom terenu.“..

SKATER IZ SLAVONIJE NADMOĆNO POBIJEDIO EUROPSKU SKEJTERSKU ELITU

Dolaskom Skate Amatera na scenu 21. Pannonian Challengea stvari u parku su se zakuhale. Skate daskom je naposljetku najbolje baratao Matko Erkapić, koji se impresivnim trikovima popeo na postolje ispred Jagora Juriča na drugom i Mislava Pećara na trećem mjestu.

Amateri su napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta na koji su stigli skateri iz Europe i regije sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu. Upravo to je na kraju pošlo za rukom Petru Spiedlicku iz Nove Gradiške koji je svoju dasku koristio u nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka.

“Još uvijek ne mogu vjerovati, stvarno sam pod dojmom, ne znam što bih rekao. Ranije sam već osvojio nagradu u amaterskoj kategoriji, ali ovo je prvi puta da sam najbolji u PRO kategoriji. Ipak se svakodnevna vožnja skatea isplatila. Ovu nagradu iskoristit ću kako bih si kupio novo prijenosno računalo!”, rekao je Petar.

Skate pobjednika 21. Pannonian Challengea, koji je zasigurno oduševio i publiku pred malim ekranima i na društvenim mrežama, na drugom je mjestu popratio Slovenac Chris Khan, a na trećem Bruno Vranić.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged