lasersko skidanje dioptrije - optical express zagreb - 2022.

Lasersko skidanje dioptrije jednostavan je i visokoučinkovit zahvat – napraviti ga možete u Optical Expressu

Zbog dioptrije ne nosite sunčane naočale, ne možete roniti i dan ne počinjete dok ne stavite leće? Vrijeme je za promjenu koja će vam olakšati život – lasersko skidanje dioptrije. To je jednostavan i visokoučinkovit zahvat, a napraviti ga možete kod stručnjaka u zagrebačkom Optical Expressu.


Nakon dugih zimskih mjeseci, tmurnog i hladnog vremena, napokon ste dočekali proljeće. A s proljećem dolazi i sunce zbog kojeg jednostavno ne možete biti loše volje. Osim ako vas to sunce ne ometa, a vi, primjerice, zbog dioptrijskih naočala s kojima započinjete dan ne možete nositi sunčane naočale ili pak planirate sportsku aktivnost u prirodi, ali ne želite vježbati s naočalama, a ni lećama jer se bojite da će vam negdje ispasti.

S dolaskom ljeta, kupanje u bazenu ili moru vam predstavlja muku

Tada ne znate ni sami je li pametnije biti bez naočala i leća. No onda ćete biti zakinuti za predivne poglede i uživanje s prijateljima. A ako ćete imati naočale ili leće, zbog njih nećete biti u mogućnosti roniti i maksimalno uživati u svemu što vam ti predivni mjeseci nude. Ovo je samo nekoliko primjera onog što se događa osobama koje imaju dioptriju, a koje upravo zbog kratkovidnosti ili dalekovidnosti moraju razmišljati o puno više segmenata prilikom planiranja aktivnosti nego netko tko nema problema s vidom.

Osoba koje imaju problema s vidom sve je više. A na to u velikoj mjeri utječe današnji način života u kojem se previše koristi tehnologija. Dane provodimo za kompjuterima i s mobitelima u rukama koje nerijetko ne ispuštamo ni kad idemo spavati. Zato ne čudi da sve mlađe osobe imaju sve više problema s vidom. Dobra vijest je da za to postoji vrlo jednostavno i učinkovito rješenje. Bez obzira želite li samo uživati u životu ne razmišljajući o naočalama i lećama ili možda ne podnosite najbolje nošenje istih. Riječ je o jednostavnom zahvatu – lasersko skidanje dioptrije.

Lasersko skidanje dioptrije traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta

Sam zahvat traje zavisno o stupnju potrebne korekcije. U svakom slučaju, nakon zahvata primijetit ćete poboljšanje vida, što je zaista izvrsno. Vrlo često pitanje pacijenata kad je riječ o laserskom skidanju dioptrije jest koja je najveća dioptrija koja se može skinuti. Doc. dr. sc. Dean Šarić, koji je proglašen najdoktorom od strane pacijenata 2019., 2020. i 2021. godine, kaže da to ovisi o nekoliko parametara, ali da je okvirni raspon od +6 do -12 dioptrija te do 8 cilindara najnovijom iDesign tehnologijom.

Uz to, dr. Šarić naglašava i da je većina ljudi koja ima dioptriju ujedno i kandidat za lasersko skidanje. A točno stanje će procijeniti liječnici u Optical Expressu prilikom prvog pregleda, kada se i dogovaraju svi daljnji detalji.

Ako ste se pronašli u nekom od ovih primjera i napokon ste odlučili da je došlo vrijeme da si pojednostavnite život i uživate u najljepšim trenucima, obratite se stručnom osoblju poliklinike Optical Express putem mrežne stranice na adresi opticalexpress.hr, pozivom na broj telefona 01 5625 450 ili preko e-maila info@opticalexpress.hr. A za sve novosti pratite njihovu Facebook ili Instagram stranicu.

Tagged