koronavirus I coronavirus I sars-cov-2 I 2022.

Koronavirus je u četvrtak, 28. travnja, dobilo 251 osoba – preminulo troje ljudi

Prema podacima HZJZ-a, koronavirus je u gradu Zagrebu tijekom četvrtka, 28. travnja 2022. godine dobila 251 osoba. Nažalost, u zagrebačkim bolnicama su od ove bolesti preminule tri osobe. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” provedena su 344 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 208 je nalaza bilo pozitivno.


Tijekom četvrtka, 28. travnja, djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 263 oboljele osobe. 38 osoba su kontakti COVID+ osoba. Tri osobe su doputovale iz Turske, Velike Britanije i Italije, 57 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 25 osoba obrada je u tijeku. Za 134 osobe poslana je uputa o mjerama. Četiri osobe obrađene su od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, dok su dvije izložene na radnom mjestu.

Cijepljenje za koronavirus neće biti moguće 1. svibnja

U Karanteni grada Zagreba trenutno nema korisnika. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik. Tijekom četvrtka, 28. travnja, na cijepnim mjestima grada Zagreba cijepljene su tri osobe, booster dozom.

Podsjetimo, Drive in punkt za PCR testiranje pri NZJZ “dr. Andrija Štampar” na Mirogojskoj cesti 16 radi od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 11 sati i to samo uz prethodno naručivanje putem platforme. Napominjemo da u nedjelju, 1. svibnja 2022. godine, na Praznik rada Drive in punkt neće raditi!

Tagged