mort - ćaća | 2024.

MORT, sinjska punk blues rock četvorka, objavila je videospot za singl “Ćaća”

Sinjska punk blues rock četvorka znana pod imenom MORT objavila je videospot za singl “Ćaća”! A riječ je o još jednoj pjesmi koja se nalazi na hvaljenom petom albumu benda naziva “Samo hrabro i bezveze!“. Prema zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara, koje objavljuje tjednik Nacional, uvršten je među top 10 albuma 2023. godine. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu stavlja na drugo mjesto od top pet nazivajući ga “najboljim domaćim rock albumom godine”.

Dodajmo da ga je Telegramov Igor Jurilj uvrstio među albume koji su obilježili 2023. godinu hvaleći “furiozan i frenetičan egzistencijalistički krik”. A portal RavnoDoDna napominje da je on “možda i najbolja glazba koju su ikada snimili. Dodajmo i da Muzika, specijalizirani glazbeni portal, hvali “bolne i iskrene stihove i frenetičnu buku”.

Ćaća je pank blues očenaš iz srca Dalmatinske zagore iznjedren u teškim vremenima lockdowna 2020. godine. Tih dana sam se osjećao napušteno i izdano od svog najužeg kruga muških prijatelja. Bio sam sam na potopljenom brodu kada i štakori odu. A s tog mjesta sam zavapio blues i brod je krenio da izranja. Više nisam bio sam, na njemu je sad samnom bio i Ćaća. Ovaj blues je posvećen svim hrabrim muškarcima pogotovo očevima. Hvala vam što postojite. Potrebniji ste svijetu više nego što mislite”, poručuje Zvrk iz benda MORT.

Ova sinjska žestoka četvorka uskoro kreće u koncertnu promociju novog albuma

Na spotu je radio Lovre Kondža koji potpisuje režiju i scenarij. “Ideja je bila kroz spot prikaziti udaljenost oca i sina s pozitivnim prizvukom, gdje dijete, odnosno bend, kanalizira svoju traumu iz djetinjstva kroz glazbu. Narativ samog spota poziv je svakom muškarcu da preuzme brigu o djetetu u sebi i prihvati svoju traumu kako bi mogao postati bolji čovjek, otac, sin i prijatelj”, pojašnjava redatelj Kondža.

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. započet će seriju novih koncerata predstavljanjem novog izdanja i to s nastupom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Singlovi poput Imam sve, Svijet se sužava, Mamuran ili Osoba A, razorna ritam sekcija, sirova svirka kao i presjek dosadašnje karijere čekaju publiku u subotu, 2. ožujka 2024. godine. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

VIDEO: MORT – Ćaća

Tagged