lokomotiva - osijek | hrvatska nogometna liga

Lokomotiva – Osijek 1:1 | U 24. kolu HNL-a Lokosi vodili do 94. minuta kada je Osijek iz kaznenog udarca “iščupao” bod

Lokomotiva i Osijek odigrali su neriješeno 1:1 u susret 24. kola Supersport HNL-a koji se igrao u petak, 23. veljače 2024. godine na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Što se tiče ove utakmice, Lokomotiva je bila vrlo blizu pobjede, no Osijek je izjednačio duboko u sudačkoj nadoknadi. No, nakon visokog poraza o 4:0 na Rujevici od Rijeke, Lokosi su napunjenih baterija dočekali Osijek. I to Osijek koji se, kako se činilo, ponovo zahuktao pobijedivši Goricu u prošlom, 23. kolu, na svom terenu.

Lokomotiva je nakon vrlo dobre igre u prvih pola sata nagrađena pogotkom. Naime, u 32. minuti je gol postigao Art Smakaj i to nakon preciznog ubačaja Silvija Goričana. Tih je 1:0 stajalo na semaforu sve do četvrte minute sudačke nadoknade i kada su Lokosi već lagano slavili pobjedu, za Osijek je dosuđen kazneni udarac kojeg je u gol pretvorio Ramon Mierez. Ovom podjelom bodova Osijek i Lokomotiva su ostali četvrti i peti, točnije Osječani imaju 35, a Lokosi 30 bodova.

“Opet smo dobili poprilično jeftin gol kao i nedavno u Puli, baš kakvi su svojstveni samo nama. Što se tiče same utakmice, nije tu bilo neke posebne kvalitete. Igralo se nepovezano s puno pogrešaka u osnovnim nogometnim elementima. Teško je nešto razviti na terenu kada deset puta kreneš s loptom naprijed i izađeš s njom u aut pa onda deset puta pogriješiš u najjednostavnijem pasu… Opet nismo imali kvalitetan priključak iz faze obrane u fazu napada. No, ne želim sada biti previše kritičan jer nam za nekoliko dana slijedi nova utakmica”, rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka. Više o NK Osijeku doznajte na klupskoj mrežnoj stranici na adresi nk-osijek.hr.

VIDEO: Lokomotiva – Osijek 1:1 | Snimka utakmice 24. kola HNL-a

Tagged