dora 2024

Dora 2024 | Finale izbora za pjesmu Eurovizije održat će se u nedjelju, 25. veljače 2024. godine | Doznajte tko su finalisti i gdje možete gledati prijenos

Dora ili hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, održat će se u nedjelju, 25. veljače 2024. godine u 20 sati. A u ovoj finalnoj večeri nas očekuje pravi glazbeni spektakl u kojem ćemo čuti 16 skladbi, ali i doznati koja će nas pjesma predstavljati u svibnju u Malmou u Švedskoj. I dodajmo, u show programu nastupit će bend Let 3, prošlogodišnji pobjednici Dore. No, to neće biti sve je Hrvatska televizija priprema još poneko iznenađenje za gledatelje.

Najbolju pjesmu Dore 2024 zajedno će izabrati ocjenjivački sudovi i gledatelji putem SMS poruka i poziva. Što se tiče struke, ove godine su oformljena hrvatska četiri žirija, a nalaze se u HRT-ovim centrima Zagreb, Split, Rijeka i Osijek. No tu su i četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovision Song Contesta 2024, točnije iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. A svaki ocjenjivački sud imat će tri člana, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

Ne propustite finalnu večer glazbenog natjecanja Dora, izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije koju će voditi Duško Ćurlić, Maja Ciglenečki i Anja Cerar. A osim na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija, ovo natjecanje možete pratiti uživo i na platformi HRTi te na YouTube kanalu Dore. Više o ovom natjecanju možete doznati na Wikipediji.

Redoslijed izvođenja pjesama u finalnoj večeri natjecanja za Pjesmu Eurovizije:

 1. Natalie Balmix – DIJAMANTI
 2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – VODU PITI TRIZAN BITI
 3. Lana Mandarić – MORE
 4. Boris Štok – CAN WE TALK
 5. Stefany – SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG
 6. Pavel – DO MJESECA
 7. Saša Lozar – NE PLAČEM ZBOG NJE
 8. Lara Demarin – NE VJERUJEM TI
 9. Let 3 – BABA ROGA
 10. Alen Đuras – A TAMBURITZA LULLABY
 11. eugen – TIŠINE
 12. Vatra – SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV
 13. Damir Kedžo – VOLJENA ŽENO
 14. Baby LasagnaRim Tim Tagi Dim
 15. MARCELA – GASOLINE
 16. Vinko – LYING EYES

O hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije

Dora je televizijska glazbeno-natjecateljska emisija putem koje se odabire pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije. Ova se emisija prikazuje na Hrvatskoj televiziju obično u veljači ili ožujku. Naziv Dora za emisiju se koristi od 1995. godine, a prethodno se prikazivala pod imenima Crovizija (1992.) i Hrvatski televizijski festival (1993. – 1994.). A uzimajući u obzir sve emisije od 1992. godine, Dora se do sada održala 25 puta.

No, nakon 20 održanih natjecanja između 1992. i 2011. godine, takav format natjecanja se gasi. Tako Hrvatska televizija od 2012. godine hrvatske predstavnike na Pjesmi Eurovizije bira interno, odnosno bez održavanja natjecanja. Ali, nakon osam godina stanke, od 2019. godine današnja Dora ponovno se održava.

VIDEO: Dora 2024 | Snimka prve i druge polufinalne večeri

Tagged