valamar riviera | 70 godina poslovanja | 2023.

Valamar Riviera, hrvatska turistička tvrtka, obilježila 70 godina poslovanja

Valamar Riviera je u četvrtak, 14. prosinca 2023. godine, proslavila je važan jubilej. Točnije, ova hrvatska turistička tvrtka obilježila je čak 70 godina uspješnog poslovanja! A tijekom tih 70 godina poslovanja Valamar Riviera, kako sama tvrtka poručuje, “snažno je oblikovala razvoj turizma i postala predvodnik gospodarskog i društvenog razvoja u najuspješnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj“.

U svojim počecima, davne 1953. godine, tadašnja Rivijera Poreč upravljala je sa svega dvjestotinjak kreveta i dvadesetak zaposlenika. A danas Valamar zapošljava više od 8.000 djelatnika u 37 hotela i ljetovališta te 15 kampova duž obale Jadrana. I dodajmo, poslovanje tvrtke je u posljednjih pet godina prošireno i na zimski turizam u Austriji.

Valamar je najveći investitor u hrvatskom turizmu s uloženih više od milijardu eura u posljednjih dvadesetak godina. Time je ova tvrtka snažno repozicionirala portfelj prema turizmu visoke kvalitete i dodane vrijednosti. Također, posljednjih sedam godina Valamar je prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj, a samo je ove, 2023. godine, uloženo je dodatnih 25 milijuna eura u primanja i nagrađivanje djelatnika.

Ulaganja u društveno odgovorno poslovanje čine od 3 do 5 posto godišnjeg prihoda

I to s naglaskom na razvoj zaposlenika, stipendiranje učenika, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, podršku kulturnim i sportskim destinacijskim događanjima. Ali i brojnim inicijativama usmjerenim u podizanje kvalitete života u lokalnim zajednicama. Dodajmo da je Valamar dobitnik brojnih nagrada za zaštitu okoliša i energetsku tranziciju, ali je i prepoznat na razini Europe kao jedan od klimatskih lidera u turističkoj industriji.

Dugi niz godina Valamar poseban naglasak stavlja na lokalizaciju poslovanja. Tako je samo u ovoj, 2023. godini, čak 78 posto hrane i pića nabavljeno u Hrvatskoj, a zaposleno je 83 posto domicilnih djelatnika. Među najvažnijim ovogodišnjim aktivnostima ističu se izgradnja vrtića u Poreču čime su povećani lokalni vrtićki kapaciteti za 100 mjesta te donacija zdravih i lokalnih Valfresco marendi Osnovnoj školi Matije Vlačića i Centru Liče Faraguna u Labinu tijekom jedne školske godine.

“Za Valamar je ovo bila godina stabilizacije poslovanja. Zahvalio bih svima koji su doprinijeli da Valamar Riviera postane vodeće turističko poduzeće u Hrvatskoj. U narednom periodu, uz podršku lokalnih zajednica, naših partnera i dionika, nastavit ćemo s održivim razvojem turizma. Ukratko, spremno preuzimamo odgovornost za 70 godina stvaranja”, rekao je Željko Kukurin, predsjednik uprave ove tvrtke. A sve dodatne informacije o Valamaru doznajte na mrežnim stranicama na adresi valamar-riviera.com.

VIDEO: Valamar Riviera proslavila 70 godina poslovanja

Tagged