sentimental bikes | zagreb design week 2023

Sentimental Bikes prezentira svoje električne bicikle na Zagreb Design Weeku 2023

Nakon uspjeha na Eurobikeu, najvećem svjetskom biciklističkom sajmu koji se u njemačkom Frankfurtu održao sredinom lipnja 2023. godine, mladi daruvarski brend SentiMental Bikes svoje je električne bicikle predstavio je hrvatskom tržištu na ovogodišnjem izdanju Zagreb Design Weeka. Na jubilarno 10. izdanje najvećeg hrvatskog festivala dizajna, SentiMental je ušao kao finalist u kategoriji dizajna proizvoda te već u prva dva dana festivala oduševio je brojne posjetitelje.


Svoje mjesto među najistaknutijim proizvodima festivala zaslužili su zbog autentičnog i funkcionalnog dizajna svoja dva modela Noogat i Pralina, koji izgledom podsjećaju na BMX bicikle iz 80-ih godina 20. stoljeća, a s brojnim dodacima i mogućnostima su savršeno prilagođeni današnjim uvjetima kretanja po gradu. Ono što ih razlikuje od konkurencije jest mogućnost da vlasnik u svoj bicikl unese dio svoje osobnosti. Točnije, da ga personalizira prema svojim potrebama.

Vlasnik detalje odabire u virtualnoj radioni putem konfiguratora na internetskoj stranici. A nakon potvrde narudžbe svaki se bicikl ručno sastavlja i boji te isporučuje. Iako budući vlasnik sam bira personalizirane značajke bicikla, tehnologija osigurava pouzdanost i užitak vožnje na jedinstvenom, modernom i ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu. Zaista idealnom za dnevne potrebe prijevoza u urbanim sredinama. I dodajmo, svi modeli SentiMental Bikes dolaze s baterijom jačine 540 Wh. A to omogućava doseg od čak 80-100 kilometara prije sljedećeg punjenja baterije u zidnoj utičnici.

Sentiemental Bikes izlaže bicikle na festivalu Zagreb Design Week 2023 koji se mogu i provozati

“Reakcije i dojmovi koje smo dobili na Eurobikeu dale su nam dodatan vjetar u leđa. Ali i potvrdu da imamo odličan i jedinstven proizvod. Zahvalan sam organizatorima Zagreb Design Weeka na pozivu te žiriju za uvrštavanje među najbolje dizajne ovogodišnjeg festivala. I to je nagrada sama za sebe. Neopisiv je osjećaj svoj dugogodišnji rad predstaviti u gradu u kojem živim i radim. Ali i predstaviti ga ljudima za koje je proizvod i namijenjen. A pogotovo kada su reakcije i entuzijazam jednaki, ako ne i veći, od onih struke na frankfurtskom sajmu”, rekao je Duško Ilijević, osnivač i kreativni direktor tvrtke SentiMental Bikes.

Osim izložbenog prostora na festivalu, SentiMental Bikes je dio svojih bicikala pripremio i za vožnju zainteresiranih posjetitelja, koji unutar područja Zagreb Design Weeka mogu isprobati električne bicikle tijekom trajanja festivala. Izložbeni prostor i bicikli za vožnju nalaze se u hali 7 paviljona Zagrebačkog velesajma, među ostalim finalistima. A isprobati bicikle i upoznati njihove tvorce posjetitelji mogu još ovog vikenda, do zadnjeg dana festivala, u nedjelju, 1. listopada.

Iza priče o biciklima SentiMental Bikes stoje Daruvarci. Osnivač i kreativni direktor Duško Ilijević, koji je dječačku strast za biciklima i dizajnom pretvorio u više od hobija te investitor Ivan Ignatovski, u čijoj se obiteljskoj tvornici proizvodnje opruga u Dežanovcu kraj Daruvara ručno proizvode komponente bicikala, dok se u pogonu u Daruvaru one slažu i isporučuju gotovi bicikli. Električni bicikli iz daruvarskog pogona među prvima su takve vrste. Od dizajna do sastavljanja u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj, što ih čini pravim hrvatskim proizvodom. A njihov urbani karakter i autentični dizajn obećavaju velik potencijal za daljnje širenje na svjetskim tržištima. Više o ovoj tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi sentimental.bike.

VIDEO: I Wish I Knew This Before Getting an E-Bike

Tagged