microblink zagreb - igor strejček i jurica cerovec - 2021.

Microblink rješenja temeljena na računalnom vidu i umjetnoj inteligenciji

Microblink, globalni lider za rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, ulazi u novu fazu razvoja. Tvrka planira “dodatno ubrzati razvoj svoje napredne AI platforme za računalni vid”. Također, komercijalizirat će postojeće i nove proizvode za čitav niz industrija, s ciljem udvostručenja prihoda u narednim godinama.

Tvrtka trenutno ima 111 stalno zaposlenih, a samo AI tim trenutno ima 70 ljudi i među najjačima u Europi. Za realizaciju ambicioznih planova iz Microblinka najavljuju udvostručenje broja stručnjaka. Samo prošle godine pridružilo im se više od 50 novih ljudi.

Nastavit će kontinuirano pojačavati tim za umjetnu inteligenciju, a nove zaposlenike tražit će i u ostalim dijelovima kompanije. Najveći dio zapošljavanja odnosi se na ured u Zagrebu, koji će ostati glavni razvojni centar za AI tehnologiju, a u širenju na globalnom tržištu oslanjaju se i na ured u New Yorku.

Microblink je danas u poziciji da ima globalno konkurentne proizvode. Imamo vrhunsku platformu koja nam omogućuje razvoj novih proizvoda i skaliranje poslovanja. Ii mamo razvojni tim za AI koji je među najboljima u svijetu i odličnu poziciju za razmjenu znanja među timovima koji rade i u Hrvatskoj i u New Yorku. To nam daje za pravo da budemo jako ambiciozni u svojim planovima”, rekao je Igor Strejček, direktor Microblinka za Hrvatsku i globalni potpredsjednik za operativne poslove.

Proizvodi tvrtke Microblink su postali industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta osobnih dokumenata

Kao i automatiziranje unošenja podataka u čitavom nizu industrija. Ključni su partner za financijsku industriju i telekome diljem svijeta. Broj klijenata brzo raste, a Microblinkove proizvode svakodnevno koriste milijuni ljudi. Temelj uspjeha kompanije je napredna AI platforma koja je u potpunosti razvijena u Hrvatskoj. Dodajmo da su se komponente te platforme na raznim testiranjima pokazale da su najbolje na svijetu. Jedna od komponenti AI platforme je i izvođenje neuronskih mreža na mobilnom uređaju. Microblinkova neuronska mreža taj proces izvodi 50% brže od sličnih platformi najvećih globalnih kompanija poput Applea i Googlea.

“Mi smo od početka AI platformu razvijali za mobilne uređaje, a već 2012. smo imali tim za strojno učenje. On se fokusirao na to kako najbolje iskoristiti kamere na pametnim telefonima, povrh pukog fotografiranja. Duboke neuronske mreže smo direktno na mobilnim uređajima počeli koristiti 2015., u vrijeme dok su ostali tu tehnologiju koristili na velikim serverima. U mnogo toga smo bili među prvima na svijetu, što nam je i omogućilo sadašnju poziciju. Zaista smo korak ispred globalne konkurencije”, dodao je Jurica Cerovec, globalni izvršni direktor Microblinka za tehnologiju.

U Microblinku potencijal svoje AI platforme vide u bržem razvoju novih proizvoda za industrije koje se ubrzano digitaliziraju

Cilj je isporuku proizvoda skratiti s nekoliko mjeseci koliko im je potrebno sada, na svega nekoliko tjedana. To će Microblinku omogućiti dodatnu prednost na tržištu. Također, veliku priliku vide u potvrdi vjerodostojnosti dokumenata i pojednostavljenju procesa potvrde identiteta na daljinu. Time se u potpunosti uklanja potreba fizičkog kontakta korisnika i pružatelja neke usluge. Microblinkova tehnologija će pritom omogućiti zaštitu privatnosti na način da podaci u svakom trenutku ostanu samo na mobitelu korisnika.

Microblink je globalni lider u razvoju rješenja temeljenih na računalnom vidu i umjetnoj inteligenciji. Tvrtka nudi razna rješenja za digitalizaciju dokumenata, automatizaciju procesa i zamjenu za ručni unos podataka za mobilne i web aplikacije. Globalna baza kupaca obuhvaća kompanije iz više od 60 zemalja iz različitih sektora. To su financijske industrije, telekomi, osiguranja, istraživanje tržišta, prodaja robe široke potrošnje i maloprodaje. Za više informacija o Microblinku i rješenjima posjetite mrežnu stranicu na adresi microblink.com.

Tagged