mg4 ev hatchback | photo: zgportal | 2023.

MG4 EV Hatchback – vrlo praktičan električni automobil odličnih performansi i atraktivnih cijena

MG4 je električni automobil koji ima impresivni spoj praktičnosti, odličnih performansi i atraktivnih cijena. A u ovo vrijeme kada se većina kućanstava suočava s rastućim životnim troškovima, MG4 kupcima pruža pristupačnu priliku za prijelaz na potpuno električni automobil, koji nudi niske svakodnevne troškove i veliku fleksibilnost. Ukratko, MG4 EV hatchback nudi prostranu unutrašnjost, vrlo dobru standardnu opremu i više nego pristojan domet vožnje. A to sve možete dobiti za 30-ak tisuća eura.


Električni automobil MG4 izgrađen je na modularnoj skalabilnoj platformi (engleski Modular Scalable Platform) koja će tvrtci poslužiti za izrađivanje niz novih modela EV-a u bliskoj budućnosti. On ima jedan stražnji motor uz izbor dvije veličine baterije – od 51 ili 64 kWh. Zanimljivo, snaga motora iznosi 168 ili 200 konja, a to ovisi o bateriji koju odaberete. Maksimalni domet mu je između 350 i 450 kilometara, a on bi trebao biti dovoljan za većinu potreba. A tu je i mogućnosti brzog punjenja koja ovom električnom autu omogućuje vrlo brzo dopunjavanje, što je vrlo bitno ako ste na dužim putovanjima.

MG 4 EV Hatchback ima poprilično izdašnu standardnu opremu. Također, ovaj model dolazi s 17-inčnim aluminijskim naplatcima, automatskim LED prednjim svjetlima, stražnjim parkirnim senzorim, prilagodljivim tempomatom i 10,25-inčni infotainment zaslonom osjetljivim na dodir s Apple CarPlay i Android Auto povezivošću. I spomenimo, tu je i dodatna oprema poput grijanja sjedala i volana, bežičnog punjača pametnih telefona i te nadograđenog audiosustava. Kako se ovaj električni auto ponaša u vožnji, da li je baterija stabilna, koliko se brzo puni i kakvi su općeniti dojmovi, provjerite u video prilogu. A sve što Vas dodatno zanima vezano za tvrtku MG (ili skraćeno od Morris Garages) potražite na Wikipediji.

VIDEO: MG4 EV – novi benchmark na tržištu električnih automobila?

Tagged