meanit tws b50 stereo bežične slušalice :: 2022.

MeanIT TWS B50 – vrlo povoljne bežične slušalice s ugrađenom True Wireless Stereo tehnologijom

Bežične slušalice su danas jedan od onih uređaja koji nam vrlo često trebaju, ali one su i idealan poklon – to dobro znaju i u tvrtci MeanIT, koja je na tržište izbacila novi model slušalica TWS B50. Kako smo nedavno predstavili model MeanIT-ovih bežičnih slušalica TWS B31, dobro smo upoznati sa ovom vrstom uređaja koje nudi ova hrvatska tehnološka tvrtka. Jednostavno, za MeanIT-ove slušalice imamo samo riječi hvale. Što je najvažnije, imaju dobar zvuk, lijepo izgledaju, baterija im dosta dugo traje, a i cijenom su vrlo povoljne. Baš je tako i kod ovog novog modela MeanIT TWS B50 – sve navedeno se može primijeniti i na njih.


Za MeanIT TWS B50 bežične slušalice može se reći da su svojevrsni nasljednik dosta popularnog modela B40. U odnosu na B40, B50 naizgled nema razlika u dizajnu. No, one su tu, dosta su suptilne i moramo reći, sve je malo poboljšano. Zvuk je također poboljšan, a što je najzanimljivije, smanjena im je i cijena za 20-ak posto. Nekada takva pojeftinjenja mogu značiti da se na nečem ključnom uštedilo, ali, kod modela MeanIT B50 to doista nije slučaj.

MeanIT TWS B50 bežične slušalice neodoljivo podsjećaju na daleko skuplje Appleov model AirPods Pro

To i ne čudi, jer je upravo taj model bežičnih slušalica popularizirao novi standard bežičnog povezivanja. Jednostavno, taj model je postao sinonim za bežične slušalice i kupci se za njega najrađe odlučuju. A osim tog kruškolikog karakterističnog izgleda, ovaj model odlikuje i TWS tehnologija bežičnog povezivanja. Naime, ona tijekom svog rada troši jako malo energije što pogoduje dugotrajnosti baterije, a ima i puno stabilniju vezu. Tu je i praktična kutijica koja osim što služi kao spremište za slušalice, služi i za punjenje.

Iako to više nije posebno nova tehnologija, proizvođači i dalje to posebno ističu, a u ovom slučaju čak se ta kratica uvukla i u samo ime ovih slušalica. Tako se ove bežične slušalice zovu MeanIT TWS B50, a TWS označava kraticu za tehnologiju True Wireless Stereo. A ona povezuje slušalice putem Bluetooth veze verzije 5.0 i to na način da kada uključite slušalice prvo će se one međusobno povezati te tek tada spojiti na vaš pametni telefon, tablet, prijenosno računalo ili neki drugi kompatibilan uređaj. Ukratko, TWS standard je bolji, kvalitetniji, brži i stabilniji od svih prethodnih. Kod njega nema kašnjenja u prijenosu i što je najvažnije, za svoj rad troši puno manje energije. Sam postupak spajanja traje vrlo kratko i u praktički samo nekoliko sekundi ćete moći koristiti slušalice B50.

Ovakva vrsta slušalica se često naziva “in-ear” ili “earphones”

Kako smo već spomenuli, bežične slušalice MeanIT TWS B50 po svom vanjskom izgledu poprilično nalikuju na Appleove slušalice AirPods Pro, ali i na prošli, također spomenuti MeanIT-ov model B40. No, u odnosu na njega, tu su tri osnovne dizajnerske razlike. Mikrofon se nalazi na dnu “štapića”, a tu se nalazi i LED indikator. Uz to, kontakt za punjenje baterije je metalni, a ovoga puta je postavljen na dnu “štapića”. Treća razlika su fizičke tipke za kontrolu koje su sada smještene malo iznad mikrofona. Podsjetit ćemo, model MeanIT TWS B40 je imao dodirne (kapacitivne) površine, bočno postavljene kontakte za punjenje te mikrofon na dnu.

Možda su te male promjene beznačajne, no, ako ćete tako misliti, pogriješit ćete. Model B50 u odnosu na B40 je dizajnerski i estetski podignut na malo višu razinu. Sve skupa, bežične slušalice su malo ljepše i elegantnije, a i dosta su bolje ergonomski riješene. Moramo reći da smo bili malo skeptični prema vraćanju fizičkih tipki, no, one se bolje “osjete” pod prstom i preciznije se njima upravlja.

Bežične slušalice MeanIT dolaze sa tri para silikonskih nastavaka

Ove bežične slušalice su ergonomski zaista odlično napravljene. Vrlo su ugodne i jako se dobro smještaju u uši odraslih, ali i djece. A za što ugodnije iskustvo nošenja na raspolaganju su Vam tri para silikonskih nastavaka. Nastavci su različitih veličina, a njih možete mijenjati ovisno o veličini vaše ušne šupljine. Dodajmo da je kućište samih slušalica napravljeno od kvalitetne bijele plastike. I zanimljivo, na slušalicama nećete naći gdje piše koja je lijeva, a koja desna. To je zato što lijeva slušalica u kutiji ide u lijevo, a desna u desno uho. Ne brinite, nikako nećete pogriješiti – i da stavite “krivu” slušalicu u uho, odmah ćete shvatiti da “to nije to”.

Kako smo već opisali tehnologiju TWS kojom se koriste ove slušalice, napomenuli smo i da je samo povezivanje vrlo jednostavno. A u praksi to radi ovako – izvadite slušalice iz kutije za punjenje i one će automatski aktivirati Bluetooth mod za povezivanje. Na vašem pametnom telefonu ili drugom uređaju uključite Bluetooth vezu i za nekoliko sekundi će se na ekranu pojaviti oznaka MeanIT B50. Nakon toga samo potvrdite uparivanje i to je to – slušalice su spremne za uporabu.

Kutija za punjenje i prenošenje će slušalice MeanIT TWS B50 napuniti i do četiri puta

Dodajmo da je ona u odnosu na kutijicu modela B40 prilično drugačija. Naime, za razliku od prijašnje koja se otvarala “bočno”, kutijica modela MeanIT TWS B50 otvara se prema “gore”. Kutija je napravljena od čvrste plastike i iako djeluje pomalo krhko, ona to nimalo nije. Na prednjoj strani se uz logotip tvrtke MeanIT nalaze i dva LED indikatora te fizička tipka koja služi za provjeru stanja baterije. Točnije, kada se gumb stisne, indikatori pokazuju kolika je razina napunjenost baterije u kutijici – kada svijetle oba indikatora, to znači da je baterija puna, a ako svijetli samo jedna, baterija je na pola snage. Naravno, ako indikatori ne svijetle, kutijicu ćete morati napuniti.

Baterija kutijice za bežične slušalice puni se putem microUSB ulaza za kojeg ćete naći na stražnjoj strani kućišta. Napominjemo da slušalice ne dolaze sa punjačem, nego ćete uz njih dobiti samo kabel. No, možete ju puniti preko bilo kojeg punjača za mobitele, USB ulaza na laptopu ili stolnom računalu ili čak preko power bank baterije. Dodat ćemo da je u kutijici baterija kapaciteta 300mAh, a puni se nešto manje od dva sata. Tih 300 mAh teoretski će biti dovoljno struje da napunite slušalice tri do četiri puta. To u praksi znači da ćete imati autonomiju slušanja ovih slušalica do 15 sati, a naravno, sve ovisi o načinu na koji koristite slušalice MeanIT TWS B50.

Svaka slušalica je vrlo lagana – teška je tek 4,2 grama. No, svaka slušalica u sebi ima ugrađenu bateriju kapaciteta 40mAh, a ona će omogućiti da izdrži nešto više od 4 sata slušanja glazbe ili odnosno telefonskih razgovora (na 50% glasnoće!). Spomenimo i to da se baterije u slušalicama pune oko sat vremena (kada se stave u kutijicu) i same će se prestati puniti kada dođu do 100 posto.

Vodič – kako koristiti tipke na slušalicama koje imaju višestruku funkciju

Telefonski mod

 • 1 kratki pritisak na obje slušalice – primanje poziva (i pauziranje i pokretanje pjesme)
 • 1 dugi pritisak na obje slušalice – odbijanje poziva
 • 2 kratka pritiska na obje slušalice – poziv posljednje zvanog broja

Multimedijski mod

 • 1 kratki pritisak na desnu slušalicu – sljedeća pjesma
 • 1 kratki pritisak na lijevu slušalicu – prethodna pjesma
 • 3 kratka pritiska na desnu slušalicu – pojačavanje zvuka
 • 3 kratka dodira na lijevu slušalicu – smanjivanje zvuka

Naravno, osim na samim slušalicama, jačinu zvuka možete podešavati i putem samog pametnog telefona ili računala. Uz to, dodat ćemo da s obzirom na sam dizajn slušalica, one će prilično dobro neutralizirati zvukove koje dolaze iz okoline. A sam zvuk koji dolazi iz ovih slušalica je iznenađujuće dobar, no, da ne bi bilo zabune, on je skladu s cjenovnim razredom u kojem se one nalaze. Možda čak malo i iznad njega.

Zaključak

MeanIT TWS B50 bežične slušalice daju odličan stereo zvuk. No, tu je i njihov privlačan vanjski izgled koji ostavlja dojam da se tu radi o nekom skupljem modelu, iako su ove slušalice jako povoljne. Možda su neočekivane fizičke tipke kojima se slušalicama upravlja, ali to se u praksi pokazalo kao vrlo praktično iskustvo, ponajviše jer se povećala preciznost kontrole.

Baterije koje pogone ove bežične stereo slušalice su poprilično dugotrajne. Samo povezivanje sa drugim uređajima je jednostavno, njihov rad je pouzdan i mogli bi reći besprijekoran. A najvažnije – zvuk koji reproduciraju nimalo nas nije razočarao, dapače. Naravno, ovdje se radi o prilično povoljnim slušalicama, tako da ipak nemojte tražiti previše od ovog modela slušalica.

Ali, kada sve ove pozitivne karakteristike uzmemo u obzir, odabir ovih slušalica je pravi izbor. Bit će odlične za svakodnevno slušanje u tramvaju, tijekom trčanja i za telefoniranje, ako se zateknete u prometnoj gužvi. No, idealne su i kao poklon, jer bežične slušalice svima trebaju. MeanIT TWS B50 bežične Bluetooth stereo slušalice možete kupiti putem web shopa hrvatske tehnološke tvrtke MeanIT po cijeni od samo 99 kuna. A ako Vas zanima kakvi su drugi MeanIT-ovi uređaji koji su doista brojni i vrlo korisni, možete provjeriti u našim tehnološkim recenzijama.

Bežične slušalice MeanIT TWS B50 – specifikacije

 • Proizvođač: MeanIT
 • Model: MeanIT TWS B50 stereo slušalice
 • Boja: bijela
 • Kućište: plastika
 • Težina slušalice: 4,2 grama
 • Težina kutije za punjenje (bez slušalica): 26,6 grama
 • Bluetooth: v5.0 (veza radi do udaljenosti od 10 metara – HFP/HSP/AVRCP/A2DP)
 • Baterija u slušalicama: 40mAh
 • Punjenje baterije u slušalicama: do 2 sata
 • Trajanje baterije u slušalicama: do 4,5 sati slušanja glazbe ili razgovora
 • Baterija u kutiji za punjenje: 300mAh (za punjenje slušalica tri do četiri puta)
 • Funkcije: slušanje glazbe, primanje telefonskih poziva
 • Sadržaj kutije: 2x slušalice, kutija za punjenje s baterijom, microUSB kabel za punjenje, 2x dodatna para silikonskih nastavaka (različitih veličina), upute za korištenje na hrvatskom jeziku i garancijski list

Tagged