lg cinebeam 4k uhd / 2020.

LG CineBeam 4K UHD – iskustvo kino dvorane u udobnosti vlastitog doma

Najnoviji LG-jev laserski projektor LG CineBeam 4K UHD osmišljen je kako bi pružio autentično iskustvo kino dvorane korisnicima u udobnosti vlastitih domova. Ovaj projektor, točnije LG model HU810P, nudi značajke i tehnologije zbog kojih je savršen izbor za ljubitelje filmova i obitelji koje se zabavljaju kod kuće.


Projektor predstavlja najnoviju inovaciju u popularnoj LG-evoj liniji projektora visoke razlučivosti. Uz svoju kinematografsku kvalitetu slike, ovaj model nudi jednostavan i praktičan pristup filmovima objavljenim izravno na streaming servisima. Dodajmo da je uređaj kompatibilan s popularnim aplikacijama za streaming sadržaja.

Projektor proicira jasnu sliku veličine do 300 inča!

Laserski projektor LG CineBeam 4K UHD nudi raskošnu, 4K (3.840 x 2.160) razlučivost do 300 inča (dijagonalno) sa svjetlinom od 2700 ANSI lumena, pokrivajući 97% DCI-P3 prostora boja sa svojim dvostrukim laserskim sustavom. Izvor laserskog svjetla projektora izuzetno je pouzdan i izdržljiv, s životnim vijekom izvora svjetlosti od približno 20.000 sati.

Bez obzira koliko je soba svijetla ili koliko je scena tamna, projektor pruža živopisnu, kristalno čistu sliku. To se omogućava pomoću LG-eve nove tehnologije Adaptive Picture Pro. Način rada Iris Mode nudi dvije unaprijed postavljene postavke – Bright Room Mode i Dark Room Mode. One otkrivaju količinu svjetlosti u sobi kako bi pružile najbolju moguću sliku te istinsko iskustvo kina. Značajka Adaptive Contrast automatski prilagođava svaki kadar kako bi se postigao optimalan omjer kontrasta u tamnijim scenama.

Projektor LG CineBeam 4K UHD podržava razne popularne HDR formate

Tu se uključuje HDR10 i HLG, kao i dinamičko mapiranje tonova. Uz način rada Real Cinema i TruMotion može prikazivati filmove onako kako su to njihovi redatelji i zamislili. To postiže prilagođavanjem brzine kadra projicirane slike tako da odgovara originalnom izvoru od 24 Hz. LG-eva značajka TruMotion posebno je pogodna za akcijske filmove, prikazujući brze pokrete i brze scene glatko i prirodno.

Za maksimalnu praktičnost, laserski projektor LG CineBeam 4K UHD ima bežičnu povezivost s audio sustavima kućnog kina putem WiSA i Bluetootha. Prilikom povezivanja pomoću HDMI 2.1 s poboljšanim povratnim audio kanalom (eARC), projektor donosi 4K sliku u 10-bitnoj boji, gotovo bez gubitaka kvalitete zvuka. Pozicioniranje projektora CineBeama bilo gdje u prostoriji je jednostavno zahvaljujući 1.6X zoomu i vodoravnom i okomitom pomicanju leće.

Projektor pokreće LG-eva platforma webOS 5.0 za intuitivno upravljanje i navigaciju

“Naš novi projektor CineBeam jednako dobro funkcionira sa svijetlim ili tamnim scenama, podižući kvalitetu slike i doživljaj gledanja na potpuno novu razinu. Trenutno na tržištu nema nijednog drugog proizvoda poput njega, što pokazuje kako LG nastavlja pružati inovacije koje poboljšavaju život”, rekao je Jang Ik-hwan, stariji potpredsjednik i voditelj IT poslovne divizije LG Electronics Business Solutions Company.

Tu je i brzi pristup popularnim streaming servisima kao što su Disney+ i YouTube. Kompatibilan je s uslugama Apple AirPlay 2 i Screen Share te pruža gledateljima mogućnost dijeljenja sadržaja s pametnih telefona i tableta. Pomoću softvera Auto Calibration II korisnici mogu dobiti rezultate koji su prije bili mogući samo profesionalnom kalibracijom slike. LG će na sajmu IFA 2020 u rujnu predstaviti virtualnu izložbu s najnovijim inovacijama, uključujući laserski projektor LG CineBeam 4K UHD. Više o 4K rezoluciji doznajte na Wikipediji.

VIDEO: LG CineBeam Laser 4K UHD – Most Transformative 4-in-1 4K Laser Projector

Tagged