infobip shift 2023 | zadar croatia

Infobip Shift 2023, vodeća developerska konferencija ovog dijela Europe, održava se u Zadru 18. i 19. rujna 2023. godine

Infobip Shift 2023, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, održavat će se u Zadru u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. rujna 2023. godine. Točnije, ta će dva dana Športski centar Višnjik ugostiti tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta. A oni će na sedam pozornica pratiti program koji organizatori opisuju kao “najbogatiji do sada”!


Konferencija Infobip Shift 2023 će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju. No, govorit će se i ostalim temama suvremene softverske industrije. A one su web development, API rješenja i programiranje u cloudu. Također i startup zajednica će biti zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea. Tako će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije.

Svih 15.000 metara kvadratih na kojima će se održati Infobip Shift bit će ispunjeno sadržajem. Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima. A u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije. Vjerujem kako ćemo i ove godine potvrditi naš snažan fokus na kvalitetu programa. I nadam se kako će svi sudionici otići bogatiji novim znanjima i poslovnim kontaktima. Ali i sa odličnim dojmom”, rekla je Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu.

Ova konferencija donosi potpuno drugačije iskustvo tehnološkog događaja

Prije nego što na pozornice stupe govornici Googlea, Cisca, GitHuba, Red Hata i drugih tehnoloških predvodnika, konferenciju će otvoriti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na vrlo popularnim igicama Doom, Quake i Wolfenstein, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara. Posjetitelji konferencije će imati i priliku zaigrati Doom protiv Romera. A on je, napomenimo, do sada samo jednom izgubio dvoboj u svjetski popularnoj videoigri koju je napravio.

“I ove godine okupit ćemo brojnu međunarodnu publiku. Također, očekujemo da će nas tijekom dva dana konferencije Infobip Shift 2023 obići gotovo 5.000 ljudi. Upravo kako bismo se istaknuli na međunarodnoj karti ova konferencija će i ove godine ponuditi bogat popratni program koji nas izdvaja od sličnih događaja u svijetu. Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju”, najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju.

Infobip Shift 2023 održava se na zadarskom Višnjiku u ponedjeljak i utorak, 18. i 19. rujna

“Ova godina pokazala se kao izazovna za svjetski tehnološki sektor te je zbog toga važnije nego ikada konferencijama povezivati i osnaživati pojedince i kompanije u industriji. Infobip Shift je već sada jedna od najvećih developerskih konferencija u Europi, a vjerujem kako će ovogodišnje hrvatsko izdanje dodatno učvrstiti poziciju Shifta kao nezaobilaznog događaja na međunarodnoj tehnološkoj sceni”, dodao je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe.

Nadolazeće izdanje Shifta u Zadru bit će druga Infobipova konferencija ove, 2023. godine, nakon američke premijere u Miamiju proteklog svibnja. Iz prvog hrvatskog jednoroga ističu kako su
dva izdanja Shifta na dva kontinenta u istoj godini potvrda napora koje Infobip poduzima u okupljanju globalne developerske i startup zajednice. Dojmove s prošlogodišnjeg izdanja konferencije Infobip Shift 2022 možete vidjeti u videu na kraju teksta, a više informacija o konferenciji, programu i ulaznicama možete naći na mrežnim stranicama Infobip Shifta na adresi shift.infobip.com.

VIDEO: Infobip Shift 2022 Aftermovie

Tagged