infobip shift 2021 - developer conference - zadar croatia

Infobip Shift 2021 – najistaknutiji developeri svijeta uskoro stižu u Hrvatsku

Infobip Shift 2021, 10. deseto izdanje vodeće regionalne developerske konferencije, održat će se u utorak i srijedu, 7. i 8. rujna u Zadru. Ovogodišnje izdanje bit će najveća developerska konferencija ikad u Hrvatskoj. Dodajmo da će biti i najveća koja će se 2021. godine održati uživo u Europi.

Tehnološka konferencija Infobip Shift će i ove godine okupiti developere i predstavnike IT sektor. Njih će poslati najveće globalne tehnološke kompanije, a doći će i osnivači više od 200 startupova. Svi oni će dobiti jedinstvenu priliku predstaviti se ključnim ljudima iz industrije i posjetiteljima iz regije, ali i cijelog svijeta. Također, osiguran je nastup 60 vrhunskih govornika koji oblikuju tehnološku industriju. A među vodećima su predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea.


“Već sada imamo prodanih preko 1400 ulaznica za ovogodišnju konferenciju. To je nešto više u usporedbi s brojkom posjetitelja iz nama rekordne 2019. godine. No, interes i dalje raste kako se konferencija bliži. Svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja. Najviše interesa dolazi iz Hrvatske i regije, a sada kao dio Infobipa, koji nam je dao globalni okvir, na Infobip Shift se prijavljuju i developeri i predstavnici tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike. Osigurali smo govornike iz nekih od najjačih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft. A tu su i predstavnici drugih bitnih kompanija na developerskoj sceni. To su Netlify, Synk, MongoDB i naravno Infobip“, rekao je Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift konferencije.

Shift je u posljednjih 10 godina napravio značajan doprinos u ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT središta

U 30 različitih događaja organizatori su okupili više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Ove je godine započelo novo poglavlje konferencije. Ona, sada kao dio Infobipa, za cilj ima pozicionirati se kao najjača developerska konferencija u Europi. No, postoje i ambicije za širenja i na druga tržišta.

“Sada kada smo dio Infobipa, cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale. Sav smo fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe”, rekao je Ivan Burazin, član Uprave Infobipa.

10. Infobip Shift 2021 konferencija će biti organizirana hibridno. To znači da će se moći pratiti uživo na licu mjesta i online. Svi koji će konferenciju pratiti online moći će sudjelovati interaktivno zahvaljujući Infobip Shift aplikaciji pomoću koje će svi posjetitelji, i oni u Zadru i oni diljem regije i svijeta, moći međusobno komunicirati. Više informacija o konferenciji, programu i ulaznicama pronađite na mrežnim stranicama na adresi shift.infobip.com.

Video: Infobip Acquires Shift

Tagged