google street view car / 2021.

Google street view će tijekom proljeća 2021. obići hrvatske ceste i gradove

Google Street View automobili tijekom proljeća 2021. godine vratit će se u Hrvatsku. Sljedećih mjeseci krenut će na put obilazeći mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova, cesta i autocesta na Google kartama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova. Možete pogledati Bjelovar, Rijeku, Vukovar ili Požegu. Tu su i brojne povijesne znamenitosti kao što su Orlandov stup u Dubrovniku katedrala svetog Jakova u Šibeniku ili osječka Tvrđa. Ili ako Vam je do prirode, digitalno posjetite Park prirode Papuk ili Medvednicu.

Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija. Ponekad i prirodne katastrofe ostave svoj trag pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove snimke će pomoći korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 220 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google Maps za pametne mobilne uređaje.

U Hrvatskoj je usluga Google Street View dostupna od 2012. godine i neprestano se ažurira

A sve u cilju kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup. Izdvojit ćemo splitska Riva ili Stari grad u Varaždinu. Kao i uvijek, Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View.

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View sadrži i mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku Report a problem u donjem lijevom kutu fotografije. Vožnja po Hrvatskoj će započeti 8. travnja 2021. godine. Ako Vas zanima gdje trenutno voze Google Street View automobili, to možete pronaći na ovom linku.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -