google street view car / 2021.

Google street view će tijekom proljeća 2021. obići hrvatske ceste i gradove

Google Street View automobili tijekom proljeća 2021. godine vratit će se u Hrvatsku. Sljedećih mjeseci krenut će na put obilazeći mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova, cesta i autocesta na Google kartama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova. Možete pogledati Bjelovar, Rijeku, Vukovar ili Požegu. Tu su i brojne povijesne znamenitosti kao što su Orlandov stup u Dubrovniku katedrala svetog Jakova u Šibeniku ili osječka Tvrđa. Ili ako Vam je do prirode, digitalno posjetite Park prirode Papuk ili Medvednicu.

Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija. Ponekad i prirodne katastrofe ostave svoj trag pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove snimke će pomoći korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 220 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google Maps za pametne mobilne uređaje.

U Hrvatskoj je usluga Google Street View dostupna od 2012. godine i neprestano se ažurira

A sve u cilju kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup. Izdvojit ćemo splitska Riva ili Stari grad u Varaždinu. Kao i uvijek, Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View.

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View sadrži i mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku Report a problem u donjem lijevom kutu fotografije. Vožnja po Hrvatskoj će započeti 8. travnja 2021. godine. Ako Vas zanima gdje trenutno voze Google Street View automobili, to možete pronaći na ovom linku.

Tagged