blockademia public sale / 2021.

Blockademia, startup koji detektira falsificirane dokumente, osigurao novu investiciju

Blockademia je hrvatski startup koji nudi rješenje kojim se može stati na kraj falsificiranim dokumentima. A ovaj startup je upravo završio private sale investicijsku fazu u kojoj je prikupljeno 2,25 milijuna eura. Blockademijina aplikacija izgrađena na Cardano blockchain tehnologiji, omogućuje izdavanje i provjeru autentičnosti dokumenata, a Blockademia sada ulazi u fazu rane prodaje (engl. early sale) vlastitog ACI tokena, nakon čega slijedi javna prodaja (engl. community sale).

Rana prodaja održat će se u tri faze. Tijekom prve, koja traje od 15. do 22. studenoga 2021. godine ulagačima će biti dostupno 12.5 milijuna tokena po cijeni 0,20 eura. Od 22. do 28. studenoga u drugoj fazi ponudit će se 20 milijuna tokena po cijeni od 0,25 eura. U zadnjoj fazi ponudit će se 37.5 milijuna tokena po cijeni od 0,3 eura. Ta zadnja faza će trajati od 29. studenoga do 5. prosinca. Hrvatski startup tako će napraviti značajan korak prema ostvarenju cilja, a to je svijet bez falsificiranih dokumenata.


“Uspješan završetak private sale investicijske runde znak je da su ulagači prepoznali kvalitetu Blockademije i onoga što naša aplikacija nudi. Prikupljena sredstva iskoristit ćemo kako bismo ojačali svoj tim te do kraja iduće godine Blockademia aplikaciju izbacili na mainnet, odnosno učinili dostupnom u cijelom svijetu. Izrazito nas veseli veliki interes partnera i franšizera kojih već sad imamo preko 10. A zaključujemo i nove uzbudljive suradnje”, rekao je Marin Kramarić, CEO Blockademije.

Blockademia će biti prisutna i na tržištu Arapskog zaljeva

“Drago nam je što možemo zahvaliti Blockademiji na prilici da budemo partneri projekta. Ne samo kao investitori, već i kao franšizeri, odnosno predstavnici Blockademia projekta za područje Gulf Cooperation Councila. A njega čine Bahrain, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Prepoznali smo potencijal ideje koja zapravo rješava doista kompleksne izazove na dnevnoj razini u cijelom svijetu”, rekao je Matjaž Viher, predstavnik tvrtke Connect Digital Ltd.

Blockademijinu aplikaciju već su prepoznali brojni domaći partneri poput Tehničkog fakulteta u Rijeci čiji će studenti testirati granice sustava. Prvi korisnici su visoka škola Aspira, konzultantska kompanija za prodaju i prodajni menadžment Mercuri International HR i tvrtka specijalizirana za edukaciju HR stručnjaka Human Capital. Povjerenje Blockademiji dali su Računovodstvo i Financije, kao i udruga Računovodstvo i financije. Tu su i marketinška agencija Muzika i To, tvrtka za izradu web stranica VIRO ITS, računovodstvena tvrtka InBiro i Golf Master Center, tvrtka specijalizirana za edukaciju i unaprijeđenje golfa. Dobra vijest za hrvatski startup je ta što je SAD maknut s liste zemalja u kojima nije moguće sudjelovati u javnoj prodaji. Tako su Blockademijini ACI tokeni sada dostupni i američkim ulagačima. Više o ovom startupu koji se bori protiv falsifikata doznajte na mrežnim stranicama na adresi blockademia.com.

Video: The people behind Blockademia – meet the Crew

Tagged