rit croatia I zagreb 2022. I rochester institute of technology

RIT Croatia predstavio američki multidisciplinarni studij “Dizajn novih medija”

RIT Croatia, prestižni američki koledž, predstavio je novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu. Radi se o studiju “Dizajn novih medija (BFA New Media Design)”. Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.


Kroz studij Dizajna i novih medija budući profesionalci steći će ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga. Također, naučit će kako razvijati web i mobilne aplikacije, steći će nove vještine komunikacija kao i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva.

Naučite kako 3D modelirati i animirati

A saznat će o sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

“Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables, op.ur.), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj. I to sve u cilju kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij. RIT Croatia studentima omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija. I to kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse”, rekao je Ante Poljičak, voditelj studija.

RIT Croatia omogućuje studentima pronalazak stručne prakse

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti vrijedno radno iskustvo i pripremiti se za rad na raznim pozicijama. A one su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, ali i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

“Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih i transformativnih studija RIT-a. Oni su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake. A oni će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji. Tako će biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje”, dodai je Don Hudspeth, predsjednik i dekan koledža RIT Croatia.

Uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome – američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do ponedjeljka, 15. kolovoza 2022. godine. Više informacija o novom studiju koji ove tijekom 2022. obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj dostupno je na mrežnoj stranici na adresi croatia.rit.edu/new-media.

Video: Što te čeka na američkom koledžu RIT Croatia?

Tagged