drugi kadar - škola umjetničke fotografije | 2019.

Drugi kadar najavljuje upise u novu, šestu sezonu škole umjetničke fotografije!

Drugi kadar, škola umjetničke fotografije namijenjena svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, šestu godinu za redom upisuje nove polaznike. Ova jedinstvena fotografska škola sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran. Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koje se potom transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira.

Kroz fotografsku školu svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. Mentor ovogodišnjeg završnog fotografskog rada je Luka Kedžo.

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 18. studenoga 2019. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA na adresi Martićeva 14d u Zagrebu. Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba, uz podršku književnog kluba BOOKSA. Dodajmo da program Drugog kadra u 2019. godini podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Drugi kadar tijekom 2019. godine educira šestu generaciju naprednih fotografa

Osim predavanja, planirana je terenska nastava i posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima. A za svakog polaznika fotografske škole osigurani su tiskani materijali. Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata. Ali i svima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije. Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i fotografski portfolio do 20 fotografija (1500 px po dužoj stranici). Uz to, treba poslati i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti vlastita očekivanja od radionice.

Prijave se šalju na mail adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do nedjelje, 17. studenog 2019. godine. Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 098 986 78 44 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi drugikadar.com.

Tagged