kesten slastice - slastičarnica orijent zagreb - 2020.

Slastičarnica Orijent predstavlja ponudu kolača naziva Jesen u Orijentu

Hladniji jesenski dani znače samo jedno – opet možemo uzeti vilicu ili žličicu i zaroniti u slatke glasnike jeseni koji se nalaze na meniju koji nudi zagrebačka slastičarnica Orijent. Ona ovih dana predstavlja svoje slatke jesenske novitete čije prve redove čuvaju “Bee strong”, “Pink moon”, “Martinova torta” i “Međimurski rafung”.

“Bee strong”, individualni kolač od biskvitne podloge sa lješnjakom, na kojemu je kupola sa kremom od meda, limuna i đumbira, sadrži sve što vam treba na prohladan jesenski dan. “Pink moon” je oda radosti posvećena četvrtoj vrsti čokolade (uz bijelu, crnu i mliječnu) koju je izumio belgijsko – švicarski proizvođač kakaa Barry Callebaut 2017. godine.


“Pink moon” torta inspirirana je nečim nadnaravnim, budući da ju slastičarnica Orijent radi, kao i ostale dacquoise torte, od biskvita od bademovog brašna, kremom od malina, ruby čokoladom, dehidriranim malinama i bijelom čokoladom. Grožđe Izabela s krupnim bobicama ljubičasto – modre boje i ugodna mirisa pronašlo je svoje mjesto u slastici zvanoj Martinova torta. A ona je inspirirana skorašnjim Martinjem, tj. “krštenjem vina”.

Torta je napravljena je od kestena, čokolade, izabela grožđa i mladog vina, koji daju otmjen okus u pozadini čokolade i kestena

Znate li što znači rafung na međimurskom dijalektu? Rafung je dimnjak, a Međimurski rafung je torta inspirirana klasičnom Međimurskom gibanicom, ali na Orijentov način. Napravljena od tankog biskvita sa makom, kremom od mascarpone sira, slatkog vrhnja i čokolade, sa insertom od pirea od jabuke. Njezin specifični oblik zaista podsjeća na dimnjak i asocira na toplinu. Onu koju osjećate oko srca kad probate ovu divnu jesensku deliciju.

Miris kestena koji se širi ulicama uvijek stvara osjećaj ugode i topline. Tako je to još od davnog 16. stoljeća kad su se pečeni kesteni prodavali na ulicama Rima. A njihov opojni miris već se tada širio ulicama grada, baš kao što to čini i danas. Uz tradicionalne štandove na koje možete naići ulicama centra Zagreba, neizostavno odredište u kojem možete pojesti kvalitetan ručno rađen, pravi kesten pire, kao i raznorazne slastice od tog ploda jeseni, je i slastičarnica Orijent.

Slastičarnica Orijent nudi najveći izbor slastica s kestenom

U Orijentu se ove jeseni uz klasični Kesten pire može probati čak sedam slastica ručno rađenih s neizostavnim simbolom jeseni. Predstavljamo Vam njegovo visočanstvo – kestenom. Probajte Kesten roladu od kestena na tankom biskvitu i presvučenu u čokoladnu kremu. Tu je Maron od kestena i čokolade, ali i Medvedgradska torta od tankog čokoladnog prhkog tijesta, kestena, moussea od čokolade i šlaga. Zatim, probajte Crnu kraljicu od kestena, moussea od nugata, karamela i čokolade.

Ili Legendu o jeseni od kestena, šljiva, maka i šlaga ili Kesten nutty od kestena, čokolade i ruma. A Martinova torta napravljena je od kestena, čokolade, izabela grožđa i vina. A tu je i klasik po kojem je slastičarnica Orijent već godinama poznata – kesten pire. Posjetite slastičarnice Orijent u Zagrebu na lokacijama Maksimirska cesta 34 i Petrinjska 2. Za više informacija o slasticama posjetite mrežnu stranicu na adresi slasticarnica-orijent.hr.

Tagged