slastičarnica orijent - torta od pistacija - 2021.

Slastičarnica Orijent dočekuje proljeće u znaku torti i sladoleda od pistacija

Svi su željni pistacija, a slastice s pistacijama su na tržištu prilično rijetke – zato je tu slastičarnica Orijent koja Vas poziva da probate te posebne kolače i slastice… Ušli smo duboko u proljeće i odlučili se poigrati s pistacijama te osmislili četiri nove slastice s pistacijama. To su dva nova kolača i dva nova okusa sladoleda, koji su božanstvenih okusa, svježi i lagani. A kod svake slastice kiselkasta nota koju smo dodali izvrsno nadopunjuje karakterni i kompleksni okus pistacija. Ukoliko ste ljubitelj pistacija, ovo će biti prava rapsodija okusa za vaše nepce.

“Čuti krckanje ljuske donosi sreću? Da!” U mnogim zemljama, kao što su Izrael i Rusija, čuti pucanje ljuske pistacije je vrlo dobar znak. I na Bliskom istoku ga vole čuti, jer najavljuje sretan događaj. Recimo, ljubavni parovi stanu pored drveta i osluškuju. Ako čuju krckanje, to im daje nadu da će im veza biti sretna.


Tijelo će nam biti zahvalno nakon konzumacije pistacije, jer je odličan izvor vitamina i minerala. Uz to, prepun je hranjivih tvari kao što su proteini, prehrambena vlakna i magnezij. Slatke senzacije s pistacijama podsjetit će vas ne samo koliko su pistacije zdrave, već i ukusne u raznim kombinacijama slastica. Torta od pistacija s osvježavajućom notom kupina, premium je proizvod koji nudi slastičarnica Orijent. Dodajmo da kvalitetna i sitno mljevena pistacija daje aromu i jedinstven okus.

Slastičarnica Orijent predstavlja sladoled i kolače od pistacija

Drugu titulu predajemo individualnom kolaču s pistacijama koji je izrađen u obliku kupole. Sastojci koji se sjedinjuju i čine božanstvenu kombinaciju okusa su uz pistacije čokolada, naranča i borovnica. U Indiji vjeruju kako pistacije zagrijavaju dušu i to doslovno. Uvjereni su kako zagrijava čovjeka iznutra prema van. Nešto što će vam “zagrijati” dušu i ispuniti nepce finim okusima stiže u novoj proljetnoj ponudi slastica u Orijentu!

Kada je riječ o sladoledu, slastičarnica Orijent je poznata po originalnoj izradi sladoleda. Tako je “u svoje redove” svojih raznih okusa uvrstila je i sladoled od pistacija. Kremasti, osvježavajući sladoled od pistacija i kupina, idealan je za sve sladoljupce u proljetno doba i nadolazeće vruće ljetno razdoblje.

Možete li zamisliti sladoled sa baklavom? I pistacijama? Skupa? Naravno da da!

Bogata, sočna i može se reći prava kalorijska bomba, zvana baklava, i inače je kolač koji se poistovjećuje s Orijentom, misleći na daleki Istok… Izrađen je od orašastog nadjeva, najčešće oraha, šećera i lisnatog tijesta koje slastičarnica Orijent ručno izrađuje. U drugim zemljama učestaliji je nadjev pistacija, koja je bila i inspiracija za novi sladoled. Famozni okus sladoleda od pistacije s komadićima baklave, čini rapsodiju okusa čak i za ona najzahtjevnija nepca.

Ukoliko se zaželite slatkog zalogaja, tortu od pistacija možete vrlo lako pronaći na obje lokacije u Zagrebu. Podsjetimo, to su adrese Petrinjska 2 i Maksimirska cesta 34 u Zagrebu. A za više informacija o slasticama posjetite mrežnu stranicu na adresi slasticarnica-orijent.hr.

Tagged