munchy gastro prikolica - advent na akademiji - zagreb - 2021.

Munchy nakon dvije godine vraća Bubble Waffle na Adventu u Akademiji

Nakon što je vruće ljetne mjesece provela lutajući food festivalima, omiljena gastro prikolica Munchy je opet s nama! Munchy se utaborio u jednom čarobnom zagrebačkom parku. A taj park se nalazi ispred Akademije likovnih umjetnosti, na jednoj od najposjećenijih adventskih lokacija u Zagrebu.

Pod svjetlima stotina blagdanskih lampica upogonila je svoju vrijednu kuhinju i nudi posjetiteljima svoje delicije. A na sreću sladokusaca, nakon čak dvije godine čekanja, vratila je i super popularni Bubble Waffle. To je pravi sinonim blagdanske dekadencije i bezbrižnog uživanja.


Otkako su zagrebačke ulice ukrasili svjetleći blagdanski ukrasi, službeno je započeo najčarobniji period godine. A zajedno s njime otpočelo je i već tradicionalno krstarenje adventskim lokacijama i uživanje u gastro delicijama. Već je na otvorenju u subotu, 27. studenoga, posebnu pažnju privukla bajkovita adventska lokacija u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, čiji se red protezao sve do Britanca. A na sreću uvijek gladne publike na Adventu u Akademiji svoje mjesto pronašao je i Munchy.

Munchy, popularna gastro prikolica, upogonila je sve svoje snage

U želji da usreći najzahtjevnija nepca, širi dvorištem Akademije mirise svoje već nadaleko poznate azijske kuhinje. A u nju stavlja i nešto posebno – ta kuhinja je začinjena “prstohvatom Mediterana”. No, najveću pažnju sladokusaca izazvali su Bubble Wafflei na koje je zagrebačka publika trebala čekati čak dvije godine.

Taj dekadentni slatkiš pred kojim se svi planovi o brojanju kalorija odgađaju za siječanj, Filip Eterović osmislio je još 2018. godine. Tada ga je po prvi puta na Fuliranju predstavio Zagrepčanima. Ukusni crunchy slatkiš, koji Munchy danas nudi u čak četiri fantastične varijante, Filip je kreirao na temelju bubble wafflea koji je prvi puta kušao tijekom svog putovanja u Hong Kongu. A Munchyjeva izvedba postala je toliko popularna da se ispred food prikolice strpljivo čekalo u redovima.

Desert Bubble Waffle se vratio u punom sjaju

Na sreću svih onih koji smatraju da opis deserta nikad ne može sadržavati riječ “previše”, Bubble Waffle se vratio u punom sjaju. I to u namjeri da sve planove o dijetama i kalorijskim deficitima pošalje u zaborav. No, osim čudesno utješnog Bubble Wafflea, Munchy u svojoj vrijednoj kuhinji spravlja i druga fina jela koja će vas ugrijati u hladnim zimskim popodnevima.

Na meniju se ovog Adventa kriju i Hurry Curry, u pilećoj i veganskoj verziji te popularne gyoze začinjene ljutkastim soya-rice vinegar umakom. Tu su i super fini frapovi prženi u ulju. Ima ih u verziji s domaćim pršutom i brie sirom, preko one s piletinom pa sve do vege verzije s tri različite vrste sira i povrćem. Osim čudesne palete okusa, frap je posebno omiljen i zato što je jedinstven. Riječ je, naime, o originalnom receptu Munchy kuhinje, specijalitetu koji ne postoji nigdje drugdje na svijetu.

Naravno, Munchy nije zaboravio niti na omiljeno adventsko piće – kuhano vino. A njega spravlja po posebnoj recepturi – crno sa šumskim voćem i domaćim likerom te bijelo s bazgom i medovačom. Sjajna vijest je i ta da Munchy nudi i Wolt i Glovo dostavu, za sve koji zimsko chillanje ispod dekice ne žele zamijeniti hladnim zimskim zrakom. A ako ipak poželite u šetnju i dašak adventskog ugođaja u Zagrebu, Munchy vas sa svojim delicijama spremno čeka u dvorištu Akademije sve do 1. siječnja 2022. godine! Više o Adventu na Akademiji doznajte na Facebook eventu.

Tagged