mobilna aplikacija "HRana" 2020

Mobilna aplikacija HRana – na Svjetski dan hrane budite odmah informirani o neispravnoj hrani

Kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana, Ministarstvo poljoprivrede i AKD razvili su mobilnu aplikaciju “HRana” koja omogućava 24 sata na dan svakoga dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Republike Hrvatske.

U aplikaciji, koju možete besplatno koristiti na svojim mobilnim uređajima, nalaze se informacije  prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Aplikacija sadržava sve informacije o neispravnom proizvodu: naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima.

Aplikacija nudi dva izbornika – u RASFF izborniku su sve obavijesti na razini EU na engleskom jeziku, a u izborniku Ministarstvo poljoprivrede nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Njeni korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama, a aplikacija se za android uređaje može preuzeti na Google Playu i iOS App Storeu. Upravo na Svjetski dan hrane odlučite još više paziti na svoje zdravlje i biti maksimalno informirani – posjetite mrežnu stranicu hrana.mps.hr/HRana/.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -