kućica `vatra i dim` / advent u zagrebu

Kućica “Vatra i dim” – Adventska gastro čarolija u samom centru Grada

Mnogima najdraže doba u godini, ispunjeno veseljem, božićnim pjesmama te druženjem s najdražima teško je zamisliti bez jedinstvenih blagdanskih okusa i mirisa. Advent u Zagrebu zasigurno je događaj koji se ne propušta, a nakon šetnje kroz bajkovite gradske ulice, adventska kućica “Vatra i dim” poziva na opušteno druženje u pravom božićnom ambijentu i uz zanimljive domaće delicije. Kućica “Vatra i dim” smještena je u strogom centru grada, u Petrićevoj ulici, a gastro ponuda bazira se na isključivo domaćim kobasicama koje se ne kuhaju već se pripremaju na roštilju. Ono što ih izdvaja od ostalih su mirisna tostirana peciva s dodatkom pesta od peršina i majčine dušice, a ovaj ih neobični spoj čini hrskavim izvana, a mekim iznutra.


Posjetitelji tako mogu isprobati šiš kobasice s ajvarom, karameliziranim lukom i iceberg salatom, domaće kobase u majoneza umaku s dimljenom paprikom, blagim feferonima i čipsom, češnjovkama s karameliziranim lukom, hren umakom i kupusom ali i ukusnim prezvuršt sendvičima s brazilskim umakom, mladim lukom i salatom. Ljubitelje slatkih delicija razveselit će neodoljivo fine Nutella knedle s dodatkom kikirikija.

Veliki izbor domaćih rakija ugrijat će i u najhladnije dane, a ovdje se osim klasičnog kuhanog vina može pronaći i ono od jabuka. Iako se priprema na isti način kao i od grožđa, vino od jabuke malo je slabije, ima oko 7% alkohola, slađe je, vrlo pitko i ugodnog okusa, idealno za druženje u blagdanskoj atmosferi.

Kućica je otvorena svakoga dana u Ulici Frana Petrića od 10 do 23 sata. Vidimo se!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged