kesten torta / torta od kestena / 2021.

Kesten obilježava karlovačke jesenske slastice – ponuda traje do kraja studenog!

Karlovačko područje bogato je šumom, stoga ne čudi da je jedna od čestih i omiljenih lokalnih namirnica namirnica – kesten. U kestenima uživamo ponajviše u listopadu i studenom, kada karlovački ugostitelji pripremaju slasna jela i raznorazne slastice s ovom omiljenom namirnicom. Tada i zamaman miris pečenih kestena kod lokalnog kestenjara ispuni zrak naših ulica.

Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta već drugu godinu za redom provodi promociju gastronomske ponude. A ponudu slastica i jela od kestena u studenom prati i promotivna kampanja na društvenim mrežama. Tijekom godine provedene su promotivne kampanje za slastice i jela s jagodama, ribom i pivom kao namirnicom. A u listopadu provedena uspješna kampanja za jela s gljivama. Cilj je ove kontinuirane aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.


I ove jeseni brojni karlovački restorani i slastičarnice potrudili su se i osmislili bogatu gastronomsku ponudu. A nju ljubitelji kestena jednostavno ne smiju propustiti, jer bogata gozba vas čeka u brojnim karlovačkim ugostiteljskim objektima. To su restoran Kvaka, bistro Palma, restoran Kalvarija, hotel Korana Srakovčić, konoba Črni kos, restorani Lana Korana, Lovački rog, Kristal i Tempo, bistro Kastel te slastičarnice Tara sweets i Choco caffe bar.

U slatkoj će se ponudi naći jela koja sadrže kesten, poput juhe ili njoka

A tu su i ostale prefine slastice, kao što su cheesecake s kestenom, kolač, torte i rolade s kestenima, ali i brojne prigodne slastice u čaši. Ova ponuda će trajati do kraja studenog, tako da iskoristite lijepe jesenske dane za šetnju Karlovcem. Uživajte u predivnim bojama drveća i isprobavanju savršenih slastica.

Ukoliko ste od onih koji vole pripremati vlastite slastice, inspiraciju za pripremu slastica s kestenim i savjete o ovoj namirnici donosi blog Visit Karlovac. Tamo Hrvoje Stojanov predstavlja recepte Jesenska torta s kestenima i domaći vodenjaci s kesten filom. U slast!

Tagged