dorina čvarak I 2022.

Dorina Čvarak rasprodana u rekordnom roku – na listi čekanja za ovu čokoladu više od 300 prijavljenih!

Dorina Čvarak počela je kao prvotravanjska šala. No, nakon što je Kraš odlučio udovoljiti željama svojih kupaca i zbilja je proizvesti, postala je hit! Naime, u subotu, 30. travnja 2022. godine u Kraševom Choco&caféu na Trgu bana Jelačića u Zagrebum posjetitelji su imali priliku kupiti limitirano, ručno rađeno izdanje Dorine Čvarak. Već od jutra su se stvorili redovi onih koji su htjeli probati ovu neuobičajenu kombinaciju okusa. Tako je u samo nekoliko sati prodano gotovo stotinu kilograma čokolade Dorine Čvarak. Potražnja je bila tolika da su iz Kraša odlučili za ostale koji su u subotu došli po svoj primjerak napraviti listu čekanja, a na nju se upisalo preko 300 ljudi. Njih već idući vikend u Kraš choco&caféu čeka primjerak ove slasne čokolade.


Dorinu Čvarak odlučili smo proizvesti nakon što je reakcija pratitelja na objavu prvog travnja o ovom proizvodu premašila razmjere šale. Mi smo ispunili njihovu želju zadnjeg travnja, a oni su nas oduševili interesom koji su pokazali. Doslovno su stajali u redovima. Kako je i nas toliko zanimanje iznenadilo, na kraju smo omogućili da svi koji su u subotu došli do Kraš choco&caféa po čokoladu mogu biti upisani na listu čekanja i ipak dobiti svoju Dorinu Čvarak“, rekla je Marina Knežević, direktorica marketinga Kraša.

Čokolada Dorina Čvarak je jedinstveni proizvod tvornice Kraš

Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union. Ona je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša.

Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama. Među njima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine. Tu je i početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta. Svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji.

U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica u kojima je zaposleno oko 2.300 radnika. Tri su u Zagrebu, jedna u Osijeku te tvornica Mira u Prijedoru. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja. Više doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi kras.hr.

Video: Dorina – Prelomi i uzmi sve!

Tagged