husquarna - treba znati prerezati - zabrana držanja pasa na lancu - 2021.

Husqvarna pokrenula kampanju s ciljem zabrane držanja pasa na lancu

Husqvarna, najveći svjetski proizvođač opreme za rad na otvorenom, pokrenuo je novu provokativnu nacionalnu kampanju. Cilj te kampanje je zabrana držanja pasa na lancu, a počela je krajem veljače 2021. godine na ulicama diljem Hrvatske. Naime, postavljeni su plakati s porukama poput “DOSTA” i “Prijatelji ne bi trebali živjeti na lancu”.

Njome se želi podići svijest o okrutnim uvjetima u kojima mnogobrojni psi u Hrvatskoj prožive veliki dio svog života, a ponekad i cijelu svoju egzistenciju – na lancu. Kampanju uz jumbo plakate popratila je i jaka online kampanja, kao i potresan TV spot snimljen iz perspektive psa. Iza spota stoje režiser Vanja Vascarac i kreativni direktor Tonči Klarić iz agencije Spellcaster.


Husqvarna već nekoliko godina privlači pažnju svojom Treba znati prerezati kampanjom. Ona se nerijetko osvrće na svakodnevni život u Hrvatskoj, kao i na aktualna događanja. Ovo je prvi put da je ova komunikacijska platforma upotrijebljena za društveno odgovornu svrhu i to za spas jadnih zavezanih pasa…

Kampanji su se pridružile i podržale brojne organizacije koje se bave zaštitom životinja

Tako je pokrenuta i online peticija za hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja s ciljem zabrane držanja pasa na lancu u organizaciji udruge Prijatelji životinja, skloništa Prijatelji Čakovec, udruge Pobjeda Osijek i drugih članica Mreže za zaštitu životinja. U ovom trenutku online peticija prikupila je više od 40.000 potpisa, a očekuje ih se još više u tjednima koji dolaze.

“Lanac me žulja od mog ranog djetinjstva. Jednostavno ne mogu prihvatiti da je u 21. stoljeću to još uvijek sveprisutan način držanja pasa. Kako već zadnjih par godina radimo kampanje na platformi Treba znati prerezati počela sam vrlo često koristiti taj izraz kad mi je dosta nečega ili kad mislim da je vrijeme da se nešto promijeni. Tako se desila i ova kampanja u jednom razgovoru s mojom sestrom – jednostavno smo zaključile dosta je, treba prerezati. Malim pomacima u širenju svijesti mogu se napraviti veliki koraci za život jednog psa na lancu. Ovo su naše vrijednosti i došao je pravi trenutak da ih prenesemo javnosti”, rekla je Martina Drezga iz Husqvarne Hrvatska. Više o Husquarni i peticiji doznajte na mrežnoj stranici husqvarna.com.

Video: Dosta je držanja pasa na lancu

Tagged