most nezavisnih lista - logo 2020

Most nezavisnih lista napustilo sedam nezadovoljnih zagrebačkih vijećnika

Zagrebački ogranak Mosta nezavisnih lista napustilo sedam vijećnika, a razloge njihova odlaska objasnili su u pismu kojeg u cijelosti prenosimo.

Poštovana javnosti, dužnost nam je obavijestiti Vas da se naša skupina od sedam zagrebačkih vijećnika zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, više ne identificira s tom strankom te tako nastavljamo svoj rad kao nezavisni vijećnici. Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta Nezavisnih Lista.

S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime,slobodno vrijeme, emocije, novac,poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju. Mi nikada nismo kalkulirali, nikada nismo ni u primislima računali da bi mogli postati nečiji žetončići. To je politika koja je rezervirana za HDZ, SDP i slične protiv kojih smo se borili. Ovo je ekipa koja nije niti jednom pokleknula.

Mi svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje. Zasitili smo se stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka za našu dojučerašnju stranku. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a NL.

Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju – demokracija u Mostu je umrla

Suvišno je bilo što reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo. Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Želimo svima kazati, prijatelji dragi, mi nismo iz MOST-a izbačeni, mi smo svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. Mi smo se odlučili od toga distancirati. Mi smo određene ideje priželjkivali, živjeli i oko istih se jako trudili.

MOST-u NL i njegovim novim kapitalcima želimo puno uspjeha na predstojećim izborima!

Vijećnici VMO i VGČ Grada Zagreba koji su napustili MOST

  • Vlado Marić – vijećnik u VGČ Maksimir
  • Ratko Bedeković – vijećnik u VGČ Novi Zagreb – istok
  • Vladimir Marić – vijećnik u VGČ Sesvete
  • Pero Ivančić – vijećnik u VMO Bukovac
  • Sandra Bartulović – vijećnica u VMO Maksimirska Naselja
  • Damir Grgić – vijećnik u VMO Sesvetska Sela
  • Ivan Totić – vijećnik u VMO Trnava

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Most nezavisnih lista napustilo sedam nezadovoljnih zagrebačkih vijećnika

Comments are closed.