ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
otvoreno pismo
 
spor oko izbora novog predsjednika udruge

Izborne manipulacije HUOJ-a

 
hrvatska udruga za odnose s javnošću
 

Iako Hrvatska udruga za odnose s javnošću nije medijska tema, vjerujem da vijest o izboru novog predsjednika sigurno jest. Kao predsjednički kandidat tijekom izbornog procesa ukazivao sam na pogreške međutim niti Upravni, niti Nadzorni odbor kao ni Izborno povjerenstvo nisu željeli poništiti izbore, unatoč službenom očitovanju da postoje nedorečenosti.

Sam izborni sustav se bazira na Pravilniku, koji je gotovo identičan Pravilniku o izboru predsjednika političke stranke Orah, ali ako zanemarimo i tu činjenicu, Izborno povjerenstvo oslonilo se na formalnu proceduru a ne na njihovu ulogu koja jasno kaže u članak 9, stavak 1 - Izborno povjerenstvo brine za pravilnu pripremu izbora. Možda je Izborno povjerenstvo sve pravilno pripremilo, ali je zbog etičkih razloga trebalo zatražiti dodatno mišljenje pravnih stručnjaka ako je uvidjelo da ima nedorečenosti. Očigledno je da je Izborno povjerenstvo svejedno dopustilo da članovi sudjeluju u kandidaturi i izborima s nedorečenostima.


Naime, uobičajena praksa izbora udruga je da se sazove skupština, utvrdi kvorum i obavi glasanje. Ovoga puta, ovaj proces je napravljen tako da ostavlja prostor za manipulacije. Zaključite sami. Glasački listići za izbor su poslani običnom poštom a ne preporučeno tako da Izborno povjerenstvo, unatoč što je `kontroliralo` izlaz koverti iz HUOJ-a, nema dokaza jesu li one došle na prave adrese. Više je nego jasno da se ovime ostavio manipulacijski prostor pa tako ne znamo jesu li svi dobili glasačke listiće, tko ih je dobio a tko ne. Jednostavno sam se odlučio informirati vas ovim putem ukoliko se odlučite objaviti vijest o izboru novog predsjednika, u nada da nećete samo rutinski, već da ćete provjeriti ove navode. Nažalost još postoji niz nelogičnosti u radu Udruge a jedna od njih je i certificiranje. Možda zbog toga što predsjednica dolazi iz političkog svijeta tako ponaša i u Udruzi.

Nemam ništa protiv izborne pobjede gospođe Aleksandre Kolarić ako će ona biti transparentna. Žalosno je da nitko od članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Izbornog povjerenstva nije pronašao kap etičnosti i reagirao, već bi čovjek mogao pomisliti da se radi isključivo o interesnoj skupini koja koristi ime Hrvatske udruge za odnose s javnošću kako bi promovirala vlastite interese umjesto interese Udruge.

Odlučio sam se reagirati jer smatram da sam svojim djelima i radom posvetio mnogo odnosima s javnošću. Kako dalje? Odlučite sami, ali Vas molim da ne podliježete rutini postupaka koje politika provodi svakodnevno, nažalost na štetu razvoja države u kojoj živimo.


S poštovanjem,

Danijel KoletićDodatne informacije (PDF dokumenti):
komentari na nedorečene članke u pravilniku i odgovori Izborne komisije HOUJ-a
izborni pravilnik HUOJ-a

 
 
• 10. prosinca 2014.
• vezano:
..
 
/ ..
 
 
arhiva objavljenih komentara:
   
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
 
Dodatne informacije:
Želite nam poslati Vaš komentar ili mišljenje? javite nam se ...
Napomena: Tekstovi objavljeni u rubrici `Komentari, mišljenja, stavovi, ..` su stajališta autora, a redakcija ZGportala ih samo prenosi na svojim internetskim stranicama.

Redakcija zadržava pravo neobjavljivanja Vaših materijala bez dodatnih objašnjenja. Svaki komentar poslan redakciji mora biti potpisan, a osobni podaci autora neće biti objavljivljeni. Rukopisi i materijali se ne vraćaju.

Uredništvo ZGportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da nam osobe pošalju tekst kojim promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge građane komentar neće biti objavljen.

Opće uvjete korištenja ZGportala možete pročitati ovdje.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb