štrudlafest 2019 | jaškovo - karlovac

ŠtrudlaFest 2019 | U netaknutoj prirodi Jaškova probajte ono što do sada niste

ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima. Ipak, ovaj gastro festival je ponešto drugačiji. Naime, on se održava u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

Četvrto izdanje događanja – ŠtrudlaFest 2019 – održat će se u nedjelju, 8. rujna 2019. godine i okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske. Ali ovaj će gastronomski festival ponuditi i više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih…

ŠtrudlaFest 2019 će zadovoljiti baš svako nepce, ali i sva druga osjetila. Naime, ovaj je gastro događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl budući da se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta, usred polja kukuruza i pokraj izvora pitke vode. Ovaj jedinstveni događaj započinje već u 10, a traje sve do 19 sati. U tih devet slasnih sati, osim isprobavanja raznih štrudli, moći ćete se zabaviti raznim sadržajima za velike i male. Tako će dolazak u Jaškovo, selo štrudle, biti prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.

Kroz ŠtrudlaFest 2019 će vas voditi Doris Pinčić i Zoran Pribičević

Bit će tu vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara. Mnogobrojna TV lica doći će podržati ovaj hvalevrijedan projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu Moja najdraža štrudla, a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske!

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati Vivodinsku poviticu.

ŠtrudlaFest 2019 će ugostiti i goste iz Slovenije koji će otkriti kako oni pripremaju štrudlu. A od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali ovu slasticu. Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer. Više o ŠtrudlaFestu koji se održava u mjestu Jaškovo doznajte na mrežnim stranicama na adresi strudlafest.com.

Tagged