tate romanova | 2021.

Tate Romanova, splitski alt rock bend, dobip je glazbenu nagradu Spektar za najbolji rock album u 2020. godini

Tate Romanova su autorski alternativni rock bend iz Splita i ovogodišnji dobitnici nagrade Spektar za najbolji regionalni album i najbolji rock album u 2020. godini. U proteklih godinu dana predstavili su javnosti sedam singlova koji su odlično prihvaćeni od strane publike i kritike. Početkom listopada 2020. godine službeno su objavili svoj debitantski album pod imenom Iz razloga za diskografsku kuću Croatia Records. U drugom tjednu od objavljivanja njihov album našao se na prvom mjestu službene prodaje albuma u Hrvatskoj.

Glazbu i aranžmane na albumu Iz razloga potpisuju producent benda Šime Barbarić i gitarist Ante Jerončić, a Barbarić je i autor svih tekstova. Pjesme su snimali u mostarskom studiju Pavarotti i zagrebačkom studiju Dan Mrak. Grupu Tate Romanova čine Sara Andrić (vokal), Ante Jerončić (gitara), Lana Beović (bas), Zdeslav Klarić (klavijature) i Ivana Županović (bubanj). Više o bendu doznajte na stranicama Wikipedije.

“Oni znaju svoj posao. A njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke i preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe”, smatra Maja Trstenjak (Sound Report).

Što o ovom alt-rock bendu pišu hrvatski mediji?

Tate Romanovu možemo svrstati u mlade nade hrvatske glazbene scene, ali i među one koji su u vrlo kratkom vremenu postigli izuzetan uspjeh. Ovaj splitski drive pop bend, kako su se sami prozvali, uspješno spaja pop, rock i indie zvuk stvarajući jedinstveni žanr mlade generacije glazbenih konzumenata. Sve je to rađeno iz razloga baš kao što govori i naziv njihovog prvog studijskog albuma. Album se od drugog tjedna od objavljivanja nalazi na prvom mjestu top liste prodaje domaćih albuma čime se rijetki mogu pohvaliti, pogotovo oni koji iza sebe imaju tek jedan album. Jedan, ali vrijedan!”, napisao je Nikola Knežević (Musicbox glazbeni portal).

“Impresija mentalne zbrke i trenuci hipnotičkog rješenja, to vas može dotaknuti za slušanja singla grupe Tate Romanova. I ta zbrka zaokuplja, a hipnotičko vodi. Kamo? U svijet kluba koji svjedoči susretu alternativnog i popularnog, skladišti poticaje prošlog i zamata ih u paketić sadašnjeg. Pjesma Nakon ima energiju odlučnog, a Tate Romanova su jasno naumili pokazati što žele i kako mogu. I da je samo uspjeh ono što će odobriti”, objavio je Airplay Radio Chart.

Tate Romanova su na svom prvijencu bacili mnogo udica na koje ne trebaš biti riba glamac da se s nepodnošljivom lakoćom zakačiš na cjelokupni materijal, zaista konzistentan i odlično posložen u ukusnom sendviču od laganica i brzaca koje podjednako s lakoćom preko slušnih organa ulaze u sivu centralu kojoj očito ne treba puno vremena za uspješno prepoznavanje jedne zaista friške glazbene avanture”, napisao je Đorđe Škarica za Soundguardian.

VIDEO: Tate Romanova – Na rubu maha & Prebrzo

Tagged