wrc croatia rally 2023 | toyota yaris | foto: uroš modlić

WRC Croatia Rally 2024 | Četvrto izdanje ove spektakularne rally utrke će se voziti od 18. do 21. travnja 2024. godine!

WRC Croatia Rally će i u 2024. godini biti sa nama! Točnije, ova spektakularna rally utrka će se voziti od četvrtka do nedjelje, od 18. do 21. travnja 2024. godine i to kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Grad Zagreb. Podsjetimo, Hrvatska je četvrti put u WRC kalendaru, a očekivanja od hrvatskog izdanja su svake godine sve veća.

S više od 300.000 gledatelja u 2022. godini već je ove, 2023. godine ta brojka narasla na impresivnih 400.000 gledatelja koji su pratili utrku uživo na brzinskim ispitima. Istovremeno, više od 88 milijuna gledatelja širom svijeta pratilo je utrku i prekrasne kadrove iz različitih dijelova Hrvatske uživo putem televizijskih i internetskih prijenosa. A prema planu za 2024. godinu, ukupna duljina WRC Croatia Rally brzinskih ispita bit će nešto više od 250 kilometara kroz pet hrvatskih županija, no konačna lista istih još nije dovršena.

Krovna automobilistička organizacija FIA i WRC Promotor izuzetno su zadovoljni onime što nudi Hrvatska. A nudi zahtjevne staze, neizvjesno natjecanje, izvrsnu organizaciju i sjajno gostoprimstvo. Stoga je WRC Promotor hrvatskim organizatorima Croatia Rallya ponudio produženje ugovora do 2027. godine.

WRC Croatia Rally 2024 vozi se od 18. do 21. travnja 2024. godine

“Veseli me što u svom četvrtom izdanju WRC Croatia Rally ostaje u svojim datumima. Točnije u proljeće, koje u svojim kalendarima već imaju upisano svi zaljubljenici u brze automobile i adrenalin diljem svijeta. Kao i uvijek do sada potrudit ćemo se događaj obogatiti nekim novitetima i zanimljivostima na radost naših gledatelja. Posebno želim istaknuti kako su Vlada Republike Hrvatske i čelni ljudi Grada Zagreba i ostalih županija te svih vodećih institucija predvođenih Ministarstvom turizma i sporta RH, prepoznali veličinu i vrijednost ovog projekta za domaću automobilističku zajednicu, a prije svega i za promociju Hrvatske kao poželjne destinacije s vrhunskim i globalno poznatim događajem. Neizmjerno sam im zahvalan na njihovoj dosadašnjoj podršci”, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallya.

“Također, zahvalan sam Predsjedniku i Upravnom odboru Hrvatskog auto i karting saveza na podršci te postignutom dogovoru kako bi se održavanje WRC Croatia Rallyja u Hrvatskoj produžilo za razdoblje od 2025. do 2027. godine. Idući korak su nam pregovori s partnerima, institucijama i sponzorima, kako bi osigurali uvjete i sredstva za nastavak natjecanja. A među njima su Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Zagreba i Županije. Vjerujemo u podršku svih ključnih dionika jer je WRC Croatia Rally trenutno jedino svjetsko prvenstvo koje se održava svake godine. A već je dokazano da ostvaruje razne benefite hrvatskoj ekonomiji i sportu”, dodao je Šaškin.

Hrvatski auto i karting savez s veseljem pozdravlja četvrto izdanje Croatia Rallyja

Hrvatski auto i karting savez s veseljem pozdravlja četvrto izdanje utrke WRC Croatia Rally. A na njoj će, kao i do sada, svoje sposobnosti pokazati najbolje posade. Ali i stotine dužnosnika telicenciranih sudaca našeg saveza. Ovo je značajan turistički događaj za našu zemlju. A s našim organizatorima upravo smo potpisali ugovor koji omogućuje WRC utrku u Hrvatskoj barem do 2027. godine. Ovaj svjetski događaj važna je karika u promociji automobilizma. A kao i do sada, ugostit ćemo lidere svjetskog sporta te im pokazati ljepote Hrvatske”, rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Prema službenom kalendaru WRC utrka za 2024. godinu, natjecanja započinju već u siječnju. Sve će započeti s utrkom Rally Monte Carlo koji će se voziti na miješanoj podlozi od 25. do 28. siječnja. WRC karavana utrku nastavlja na Sweden Rallyju na snijegu od 15. do 18. veljače. Među ostalim državama gdje se voze WRC utrke su Kenija, Portugal, Italija, Poljska, Latvija, Finska, Grčka, Čile i Japan. Sve novosti i informacije u narednom periodu, kao i finalni program natjecatelja i događanja, bit će objavljeni na službenim internet stranicama događaja na adresi rally-croatia.com.

VIDEO: WRC Croatia Rally 2023

Tagged