wrc croatia rally 2023 | app

WRC Croatia Rally 2024 | Ceremonija otvorenja se održava kod zagrebačkih fontana u četvrtak, 18. travnja 2024. godine od 18.30 sati

Svečanim ceremonijalnim startom kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice i zagrebačkih fontana počinje WRC Croatia Rally 2024. U Hrvatsku se tako već četvrtu godinu zaredom vraćaju najtrofejnije svjetske rally posade i najveći rally vozači današnjice. A već tradicionalni ceremonijalni start koji označava početak svjetskog prvenstva WRC Croatia Rally održat će se u četvrtak, 18. travnja 2024. godine u 18.30 sati u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Prijenos otvorenja možete u izravnom prijenosu gledati putem Drugog programa Hrvatske televizije.

Ovogodišnji automobilistički spektakl WRC Croatia Rally održat će se od 18. do 21. travnja 2024. godine. A najbolji rally vozači današnjice vozit će dionice kroz pet hrvatskih županija. Točnije, kroz Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku i Primorsko-goransku te kroz grad Zagreb. Napominjemo da je događaj otvoren i besplatan za građanstvo, koji će iz fan zona uokolo starta moći izbliza vidjeli automobile s kojima se vozači dan kasnije natjecati za titulu svjetskog prvaka.

Za WRC Croatia Rally 2024 prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja. A za titulu najboljeg i bodove za što bolji plasman na svjetskoj WRC tablici utrkivat će se prošlogodišnji pobjednik, Velšanin Elfyn Evans, osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te mladi Francuz Adrien Fourmaux. Od hrvatskih vozača na Croatia Rallyju gledat ćemo Viliama Prodana, Jana Pokosa, Slavena Šekuljicu, Tomasa Hrvatina, Željka Magličića, Igora Mandića i Igora Tomljanovića.

Najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj dobila je svoju službenu mobilnu aplikaciju prilagođenu iOS i Android sustavima

WRC Croatia Rally aplikacija omogućuje korisnicima jednostavnu navigaciju do brzinskih pozornica i zona za navijače. Također, u njoj možete naći ažurirane informacija o planu puta ili rasporedu i praćenje rezultate uživo. Ali i niz dodatnih zabavnih sadržaja. Također, putem WRC aplikacije ponuđenu su i opcije smještaja kao i razni drugi korisni sadržaji za posjetitelje i rally fanove. I dodajmo, preuzimanje aplikacije je besplatno! Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi rally-croatia.com.

Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) je vrhunski motorsport događaj koji privlači ljubitelje brzine diljem svijeta. Vozači se natječu u različitim terenskim uvjetima, od snježnih planinskih staza do vrućih pustinjskih puteva. Svaki reli sastoji se od niza specijalnih ispita na kojima vozači pokušavaju ostvariti najbrže vrijeme. Tehnika, preciznost i hrabrost ključni su za uspjeh u ovoj izazovnoj disciplini. Gledatelji uživaju u uzbuđenju dok prate trke diljem svijeta, od Europe do Australije i Latinske Amerike. Ukratko, WRC je mjesto gdje se snaga automobila i vještina vozača spajaju u spektakularan sportski događaj.

VIDEO: WRC Croatia Rally 2023

Tagged