formula 1 2023 - velika nagrada azerbajdžana - azerbaijan-grand-prix | clement delacre - unsplash

FORMULA 1 UŽIVO: Velika nagrada Azerbajdžana 2023 – Azerbaijan Grand Prix – gdje gledati prijenos utrke?

Formula 1, točnije Velika nagrada Azerbajdžana, vozit će se u nedjelju, 30. travnja 2023. godine s početkom u 13 sati. A iz prvog reda starta Charles Leclerc u Ferrariju, dok je na drugom mjestu Max Verstappen u Red Bullu i trenutno vodeći u prvenstvu. U drugom startnom redu su također Red Bullov i Sergio Perez i Ferrarijev Carlos Sainz, tako da će borba za pobjedničko postolje očito voditi između ova dva tima.

U trećem startnom redu svoju će priliku vrebati bivši svjetski prvaci Lewis Hamilton u Mercedesu i Fernando Alonso u Aston Martinu. Dodajmo da je ugodno iznenađenje što se među prvih deset plasira Yuki Tsunoda koji vozi za Alphatauri. On će tako u ovu utrku krenuti kao osmi. I dodajmo, u utrci – Formula 1 Azerbajdžan – vozit će se 51 krug, a svaki od njih je dugačak 6.003 metara. No, gradska staza u Azerbajdžanu je poznata kao vrlo prevrtljiva, tako da u ovoj utrci Formule 1 možemo očekivati svašta. A nimalo nas ne bi trebalo iznenaditi ako vidimo i Safety Car.

Zanimljivo je spomenuti kako je iz vodstva Formule 1 stigla službena potvrda novog ugovora s organizatorima Velike nagrade Azerbajdžana, po kojem će se ta utrka nastaviti održavati u sklopu Svjetskog F1 prvenstva barem još tri godine. A cijela ova priča je dobilo i potvrdu u vidu potpisivanja novog ugovora između Formule 1 i organizatora VN Azerbajdžana. Sada taj ugovor vrijedi do 2026. godine, odnosno jamči održavanje još minimalno tri Grand Prixa.

Formula 1 – Azerbaijan Grand Prix 2023 uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos Velike nagrade Azerbajdžana?

Druga utrka F1 u sezoni 2023. – Formula 1 Velika nagrade Azerbajdžana – vozit će se u nedjelju, 30. travnja 2023. godine s početkom u 13 sati. Vozači će voziti svoje bolide u gradu Bakuu na stazi Baku City Circuit. Prijenos auto-utrke Formula One – 2023 Azerbaijan Grand Prix bit će na televiziji Sport klub 1. Ukoliko nećete moći gledati prijenos, na mrežnim stanicama F1 bit će osiguran tekstualni prijenos utrke “krug po krug”. Spomenimo da će za sve ljubitelje ovog natjecanja na Sport klubu 1 od 11.55 sati krenuti emisija SK Studio specijal.

Više informacija o automobilističkom natjecanju Formula 1 doznajte na mrežnoj adresi formula1.com. Sve snimke kvalifikacija, razgovora s vozačima i ostale zanimljivosti pronađite na službenom F1 YouTube kanalu. Prijenos ove automobilističke utrke uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Tagged