ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
zagrebačka sportska špica
 
`sportska špica subotom` novi je sportsko zabavni događaj u gradu u organizaciji sportskog saveza grada zagreba

Sportska špica subotom postala nova Zagrebačka špica

 
sportska špica subotom
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
Središte Grada Zagreba u subotu su, 13. svibnja 2017. godine, ispunili brojni sportaši, sportski klubovi i savezi, koji su na Strossmayerovom trgu zajedno s građanima vježbali i istaknuli važnost cjeloživotne rekreacije.

Hrvatska je postala sjedilačka nacija, sjedimo i do petnaest sati dnevno, sedam sati provedemo ležeći ili spavajući, a samo dva sata smo aktivni. Posebno je zabrinjavajući podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata, na primjer čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.


Upravo zato su organizatori ovaj sportski događaj namijenili svim građanima, mladima i starijima, s ciljem poticanja na bavljenje sportom, rekreaciju i kretanje. Najbolju motivaciju za vježbu brojnim okupljenim građanima dali su sportski idoli koji su na postavljenim sportskim poligonima predstavili svoj rad i svoj sport, ali su se okušali i u drugim sportovima.

Sportska špica subotom novi je sportsko zabavni događaj u gradu u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.


Nogometaši GNK Dinama, košarkaši Cedevite i Cibone, rukometaši PPD Zagreba, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijci Martin i Valent Sinković, boksač Filip Hrgović i brojni drugi predstavili su svoj sport, pokazali kako izgledaju njihovi treninzi i pripreme, ali su svoje snage odmjerili i u drugim sportovima s okupljenim građanima.

Tako su snage odmjerili u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, judu, boksu, sambu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama.


Događaju je uz brojne legende zagrebačkog sporta prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je poznat po svojoj podršci zagrebačkim sportašima. Naime, Grad Zagreb odvaja najveći proračun za sport u Hrvatskoj, pri čemu se 150 milijuna kuna raspoređuje na temelju Plana sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, kojega izrađuje Sportski savez Grada Zagreba.

Iako je ovo prva godina održavanja ovog sportskog događaja, organizatori imaju u planu takvu vrstu događaja organizirati nekoliko puta godišnje, u proljeće i jesen, s ciljem poticanja sve većeg broja ljudi na veću tjelesnu aktivnost.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: simboli grada zagreba
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
14. svibnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb