ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
hrvatski studenti u bruxelessu
 
susreli su se i sa hrvatskog veleposlanikom matom škrabalom od kojeg su dobili su informacije o radu europskog vijeća te kako se štite hrvatski nacionalni interesi u bruxellesu

Hrvatski studenti oduševljeni političkom turom po Bruxellesu

 
antonio lopez isturiz / alma mater europeae
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
Pozitivni komentari studenata iz Hrvatske i BiH koji su tijekom ovog mjeseca bili na stručnom putovanju u Bruxelles "najbolja su potvrda vrhunske kvalitete našeg rada", poručili su sa Sveučilišta Alma Mater Europaea (AMEU). Studenti su izrazili zadovoljstvo jer su dobili priliku uživo se informirati o funkcioniraju Europskog parlamenta i Europske komisije.

Stručnjaci tih dviju institucija upoznali su ih s mogućnostima koje građanima nudi EU, bilo da se žele kvalitetno obrazovati ili unaprijediti svoje karijere, pokrenuti vlastiti biznis ili se, pak, zaposliti u europskoj administraciji. Osim toga, u stalnom uredu RH pri EU od hrvatskog veleposlanika Mate Škrabala dobili su informacije o radu Europskog vijeća te kako se štite hrvatski nacionalni interesi u Bruxellesu.

Što je studente Europskih poslovnih studija i projektnog menadžmenta najviše dojmilo na stručnoj ekskurziji najbolje je opisala nekolicina njih čije vam dojmove prenosimo.


Hrvatski student Marko Balenović nije krio zadovoljstvo briselskom epizodom. "Posjet Bruxellesu - osim doprinosa koji smo ostvarili upoznavanjem poslovne sredine i načina funkcioniranja svjetski poznatog grada - dao nam je uvid u funkcioniranje kompleksnih sistema upravljanja Europskom unijom te način kako se donose ključne odluke vezane za cjelokupno kontinuirano unaprijeđenje Europe i njenog razvoja u odnosu na ostatak svijeta", kaže Marko. Također ga je dojmio susret s hrvatskim veleposlanikom Matom Škabalom, prvim čovjekom Stalnog ureda RH pri EU.

"Posjet hrvatskom veleposlanstvu imao je višestruke koristi, budući da smo tamo dobili informacije o njegovim aktivnostima i konkretnim zadacima te važnosti koji taj Ured ima u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa unutar Europske unije", smatra ovaj student europskih poslovnih studija.


Njegova kolegica iz BiH Alma Mustedanagić dodaje kako je stručna ekskurzija u Bruxelles obogatila njezina unaprijed stečena znanja prilikom studiranja. "Upoznati smo sa osnovnim informacijama o funkcioniranju EU institucija u Bruxellesu. Također, predstavljen nam je način na koji se dolazi do korištenja EU fondova za potrebe regionalne politike i to kroz konkretne primjere. Put u Bruxelles zauvijek je obilježio naše školovanje na AMEU", pojasnila je.

Hanu Sokolović, također iz BiH dojmilo je što su studenti AMEU dobili priliku predstavnicima i stručnjacima iz institucija Europske unije izravno postaviti sva pitanja koja ih zanimaju.


"Razgovori o aktualnim događanjima unutar Unije, informacije o tijelima EU-a te značaju EU fondova u razvijanju malih i srednjih poduzeća samo su neka od iskustva koja jsu ipak daleko korisnija kad se s njima susretnete na terenu i povežete ih sa stečenim teorijskim znanjem", objasnila je. Hani je pak posebno zanimljiv bio susret s glavnim tajnikom Europske pučke stranke (EPP).

"Gospodin Antonio López Istúriz je bio vrlo otvoren za razgovor o svim pitanjima koje su studenti iz zemalja regije imali o statusu njihove države u Europskoj uniji", kaže Hana.


Mlada Riječanka Morana Stipeč ističe kako je njoj - s aspekta projektnog menadžmenta koji studira u Mariboru - posjet bio vrlo značajan, jer je od stručnjaka iz Europske komisije dobila korisne savjete o europskim fondovima, te načinu vođenja malih i srednjih poduzeća koja daju vjetar u leđa kako iskoristiti sve blagodati koje nam pruža Europska unija. "Pokazali su nam da postoji način da se zaposlimo i da pokrenemo vlastite karijere u dobrom smjeru. Važno je širiti svoje vidike i znanja. Stručna ekskurzija je zaokružila moj studij, jer sam se i u praksi uvjerila da diplomu AMEU mogu dobro iskoristiti za razvijanje svoje poslovne karijere", ocijenila je Morana.

Njezina kolegica iz Zagreba Željka Dragičević preporučuje i budućim generacijama studenata da se odazovu stručnoj praksi u Bruxellesu. "Osim korisnih i informacija edukativnog karaktera ovo putovanje nam je omogućilo i nezaboravne zabavne sadržaje što ovu ekskurziju svakako čini krunom studiranja na AMEU", istaknula je.
 
 
 
europski parlament bruxelles / alma mater europeae
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: knjižnice grada zagreba
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
30. svibnja 2017.
k.v., i.e.m.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
 
       
   
 
 
loading...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija