ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     ZABAVA
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
arheološki muzej zagreb
 
devet izložbi, znanstveni skup i okrugli stol te otvaranje stalnog postava srednjovjekovne zbirke

Do kraja godine čak 9 izložbi u zagrebačkom Arheološkom muzeju

 
arheološki muzej zagreb
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
Arheološki muzej u Zagrebu najavljuje bogatu kulturnu izložbenu jesen. Čak devet izložbi, znanstveni skup i okrugli stol te otvaranje stalnog postava srednjovjekovne zbirke samo su dio programa bogate kulturne jeseni zagrebačkog muzeja na Zrinjevcu.


Do 11. rujna otvorena je izložba Baština Baranje - projekt od četiri manje izložbe posvećene toj, često zanemarenoj, hrvatskoj regiji. Od 3D rekonstrukcija i likovnih prikaza do dječjih radova izložba prikazuje sve što su zagrebački arheolozi imali prilike doživjeti i ostvariti prilikom iskopavanja na trasi buduće autoceste.

Od 6. do 10. rujna posjetitelji mogu razgledati taktilno mirisnu izložbu slika Zajedno nastalu u suradnji Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir i umjetnika uključenih u likovne radionice Pučkog otvorenog učilišta Klub 17. Koristeći razne materijale kako bi površina slike bila neujednačena, na dodir različita, te uz pomoć mirisa, pokušali su osmisliti djela koja će iskusni prsti prepoznati kao morski pejzaž, suncokrete, livadu, cvijeće, čamac, itd. Slike su poklon Kluba 17 Savezu Dodir, nevladinoj i neprofitabilnoj organizaciji koja već dugi niz godina promiče interese gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj i izvan nje, u cilju omogućavanja dostojanstvenog i ravnopravnog suživota gluhoslijepih osoba u društvenoj zajednici.


Od 20. rujna u goste dolazi izložba Ispričat ću ti priču autorice Timke Alihodžić, kustosice Arheološkog muzeja u Zadru. Kroz 7 panoa i vitrine s izloženim materijalom, autorica priča priču o običajima pokapanja u antičkom Zadru te na osnovi rezultata antropološke analize i grobnih priloga pokušava bar donekle rekonstruirati život ljudi čiji su grobovi prezentirani na izložbi. Izložba je primarno namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Istoga dana otvara se i izložba U potrazi za dalmatinskim neandertalcima zamišljena kao završna prezentacija rada na znanstvenom projektu čiji je cilj bio istražiti kasnu fazu boravka neandertalaca.

22. rujna u sklopu Scene Amz u Lapidariju muzeja održava se predavanje Milane Vuković Runjić i Daniela Rafaelića pod nazivom Kleopatra: knjiga, slika, film. Predavanje je posvećeno posljednjoj vladarici drevnog Egipta koja je svojom ljepotom inspirirala mnoge pjesme, drame, slike, filmove i TV serije.


Od 27. rujna otvirut će se gostujuća izložba Blago srednjeg vijeka s predmetima iz Državnog arheološkog muzeja u Varšavi. Izložba će predstaviti 487 nalaza bogato ukrašenih, srebrnih, brončanih, staklenih i zlatnih predmeta od kojih se neki na ovoj izložbi prvi puta izlažu. Predmeti potječu s arheoloških lokaliteta u Poljskoj, Bjelorusiji i Ukrajini.

25. listopada otvara se izložba pod nazivom 35. godina prije Krista, rezultat zajedničkog rada Gradskog muzeja Sisak i Arheološkog muzeja u Zagrebu. Posjetitelji će moći razgledati predrimske i ranorimske nalaze, a namjera je prikazati život Segestike u razdoblju neposredno prije pada i početka razvoja rimske Siscije.


8. studenoga Arheološki muzej ugošćuje znanstveni skup povodom dvadesete godišnjice smrti dr. Zdenka Vinskog. Kao stručnjak - arheolog dr. Vinski je u Muzeju radio neprekidno od 1945. god. do 1979. god., prvo kao kustos a potom i kao ravnatelj. Dugogodišnji i kontinuirani stručni i znanstveni rad Dr. Zdenka Vinskog u Arheološkom muzeju u Zagrebu, predstavlja bez sumnje, značajan doprinos arheološkoj znanosti u cjelini, a posebno na području arheologije ranog srednjeg vijeka. Tom će mu prilikom u sklopu manifestacije Mala povijest AMZ-a biti posvećena mala izložba na drugom katu Muzeja.

Od 15. prosinca posjetitelji mogu razgledati izložbu Post scriptum autora Igora Uranića. Izložba obuhvaća bogatu povijest pisanja predstavljajući nam njezine najvažnije i najzanimljivije trenutke te njihove dalekosežne posljedice. Izložba povezuje razvoj ljudske svijesti i svekolikog razvoja umijeća pisanja na raznim stranama svijeta uz pomoć spomeničke građe i ilustracija, a također i uz tumačenje tehnika i metoda pisanja.


Bogatu 2016. godinu muzej na Zrinjevcu zaključuje 22. prosinca otvaranjem stalnog postava srednjovjekovne zbirke na drugom katu.

Tom će prilikom u sklopu manifestacije Mala povijest AMZ-a biti predstavljena i mala izložba posvećena starim izdanjima stalnih postava.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: muzeji u zagrebu
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
2. rujna 2016. / zadnja izmjena: 8. lipnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija