ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
#konferencija
 
kroz pet predavanja, polaznici će se upoznati s osnovnim konceptima socijalno - ekonomskih utjecaja migracija na Balkan i društvo, kroz povijest i danas

Stručnjaci u Dubrovniku raspravljaju o migracijama i njihovu utjecaju na turizam

 
dubrovnik, franjo tuđman bridge
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Kako se svjetska migracijska kriza koja je dovela do otvaranja tzv. balkanske rute i sve većeg priljeva migranata i izbjeglica u Europu odrazila na društvene i gospodarske odnose na području Balkana te kakve izazove i prijetnje donosi turističkom, ali i zdravstvenom sektoru raspravljat će se na petodnevnom seminaru u Dubrovniku u organizaciji Sveučilišta Alma Mater Europaea.

Seminar Migracije i integracije održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna 2017. godine na Interuniverzitetskom centru Dubrovnik (IUC), a okupit će stručnjake društveno - humanističke, ekonomske i medicinske struke.


"Cilj našeg seminara je istaknuti izazove i prijetnje koje migrantska kriza donosi turizmu, stoga ćemo istražiti mogućnosti i pronaći rješenja za pitanja povezana s migracijama i turizmom. Kroz pet predavanja, polaznici će se upoznati s osnovnim konceptima socijalno - ekonomskih utjecaja migracija na Balkan i društvo, kroz povijest i danas. Polazeći od praktičnih primjera istražit ćemo inovativna rješenja u turizmu, s obzirom na migraciju kao dio suvremene stvarnosti na području Balkana. Razgovori i kreativne radionice o tome kako promovirati pozitivan aspekt migracije i integrirati ih u ukupnu turističku promociju u regiji, bit će vrhunac tečaja", otkriva nam jedan od organizatora seminara dr. Goran Gumze sa Sveučilišta Alma Mater Europaea u Mariboru.

Osim o ekonomskom utjecaju migracija na turizam na seminaru će s posebnom pažnjom biti obrađena i tema utjecaja migracija na europsko tržište radne snage. Zbog sve rapidnije depopulacije i iseljavanja na problem nestašice radnika žale se i brojni hrvatski poslodavci. Stručnjaci će osim najnovijih informacija na temu migracija na dubrovačkom panelu svakako otkriti i moguća rješenja ovog ekonomski i društveno izazovnog problema.


Drugi organizator dubrovačkog seminara Migracije i integracije, prof. dr. Nandu Goswami s austrijskog Medicinskog univerziteta (Medizinische Universität) u Grazu, govorit će o medicinskim aspektima migracija. O socio - ekonomskim aspektima predavat će stručnjak iz Burch University u Sarajevu, dr. Nermin Oruc.

S medicinske točke gledišta kad su migranti u pitanju od presudne je važnosti pružiti im kvalitetnu zdravstvenu skrb budući da među njima ima ozlijeđenih, dehidriranih ili je riječ o srčanim bolesnicima, trudnicama, oboljelim od dijabetesa... Također, zbog traume koja je povezana s prisilnim migracijama mnogi od njih pate od fizičkih zdravstvenih problema, odnosno od emocionalnih ili mentalnih poremećaja koji zahtijevaju brz i profesionalan tretman. Osim toga zdravstveni sustav mora voditi računa i o mjerama za zaštitu od zaraznih bolesti.


Budući da je utjecaj masovnih migracija na lokalne zajednice u koje se doseljavaju većinom negativan - jer lokalno stanovništvo migrante vide kao prijetnju svom načinu života i kulturi, radnim mjestima, nacionalnoj sigurnosti i stabilnosti - države useljenja moraju kreirati pametnu migracijsku politiku. Naime, strah lokalnog stanovništva od ugroze često postaje plodno tlo za jačanje rasizma, diskriminacije, ksenofobije i netolerancije.

Stoga je važno da država kvalitetnom migracijskom politikom u potpunosti kontrolira situaciju na način da spriječiti moguće konflikte i diskriminaciju doseljenika te izgradi efikasne mehanizme integracije stranaca u društvo. Obično kroz edukativne radionice, savjetovanja, tečaje jezika, traženje posla, upoznavanje lokalne sredine i slično, pri čemu se prepoznaju specifične potrebe osjetljivih skupina.


Valja naglasiti da je kod integracije ključno da država useljenja (i)migrantima osigura formalna prava za sudjelovanje u ekonomskom, kulturnom, socijalnom i društvenom životu zajednice te prilagodbu standardima i vrijednostima svoga društva. No, istovremeno je važno da se pritom useljenici ne moraju odreći vlastitog kulturnog identiteta.

Migracije nisu novitet ni posebnost današnjeg globalnog društva, jer one postoje otkad je ljudske zajednice. Često su kroz povijest, kao i danas, ljude na masovne migracije tjerali ratovi, siromaštvo, progon i nasilje.

"Iako svaka izbjeglica ima svoju osobnu priču i bol, zajednička im je hrabrost", istaknuo je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres i doda da "ne samo da prežive - već i da ustraju i iznova izgrade svoje uništene živote".
 
 
 
dubrovnik i lokrum
 
 
 
poslovno - promotivne objave vezane uz alma mater europaea
promotivni članak
hashtag: #Sveuciliste #AlmaMaterEuropaea #EuropskiPoslovniStudij #MigracijskaKriza #Migracije #PoslovnaKonferencija
17. srpnja 2017.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte naš marketing!
ZGportal Zagreb na društvenim mrežama:
/ facebook: ZGportal / instagram: ZGportal
/ twitter: ZGportal / pinterest: ZGportal Zagreb
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija