ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
hrvatska poštanska banka
 
hpb je suradnjom s domaćim arhitektima, dizajnerima i proizvođačima promovirala `hrvatsku priču` i svojim klijentima omogućila novi doživljaj bankarskog poslovanja

Hrvatska poštanska banka uvela novi koncept poslovnice

 
poslovnica strojarska zagreb / hrvatska poštanska banka
 
Hrvatska poštanska banka je uvela novi koncept poslovnice u kojem je kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu povezala hrvatsku arhitekturu, hrvatski dizajn i hrvatsku proizvodnju.

U Zagrebu, na adresi Strojarska ulica 16, otvorena je prva u nizu poslovnica čije je uređenje rezultat suradnje HPB-a s arhitektom Teom Budankom, dizajnerima Grupe i Numen / ForUse te proizvođačem - formom prostoria.

Nova poslovnica Banke smještena je u atraktivnom, energetski učinkovitom VMD-ovom kompleksu gdje je, uz visoku funkcionalnost i ugođaj prostora, HPB pokazala svijest o važnosti promocije vrhunskog hrvatskog proizvoda.


`Javna percepcija banaka jasno signalizira da je povratak u smireni okvir prepoznatljivih i bliskih materijala i oblika nužan. Upravo je točka susreta javnog prostora klijenata i radnog prostora bankara osnovna tema novog dizajna poslovnice HPB-a.`, istaknuo je arhitekt Teo Budanko.

Direktor i vlasnik tvrtke Prostoria Tomislav Knezović vjeruje da su, kao proizvođači, uz visoko kvalitetan dizajn u HPB unijeli i pozitivan duh kojim dokazuju da je moguće uspjeti koristeći domaću pamet i kreativnost.

`U procesu stvaranja najbolje hrvatske banke redizajn poslovnica nije bio prioritet, sada je i on došao na red. Hrvatski arhitekt, hrvatski dizajn, hrvatska proizvodnja u Hrvatskoj poštanskoj banci - našim klijentima ćemo pružiti odličnu uslugu i atmosferu.`, komentirao je novi koncept uređenja i suradnje Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a.



Dizajneri o uređenju HPB-ove poslovnice

Tihana Taraba (Grupa): `Stolica Monk dio je kolekcije koja je nastala 2013. Monk, u doslovnom prijevodu Redovnik, tako na prvi pogled evocira stvarnu figuru istočnjačkog religijskog asketa, čija leđa postaju naslon, a bedra i koljena rukonasloni obučeni u nepretencioznu tkaninu pod kojom se otkriva jednostavna i pouzdana konstrukcija. Za potrebe nove poslovnice Hrvatske poštanske banke stolicu Monk prilagodili smo za upotrebu u javnim prostorima tako da smo drvenu konstrukciju nogu zamijenili metalnim.`

Nikola Radeljković (Numen / ForUse): `Skromne i lagane sjedalice, spartanske konstrukcije s optimalnom ergonomijom, eksperimentirali smo s oblikom sve dok nismo postigli istovremeni osjećaj nostalgije i suvremenosti koje karakteriziraju Polygon.`



O poslovnici HPB Strojarska

Strojarska je 14. poslovnica u najvećem HPB-ovom Regionalnom centru Zagreb koji broji gotovo 220.000 klijenata, odnosno trećinu ukupnog broja naših klijenata, što znači da je svaki 5. stanovnik tog područja klijent Banke.
 
 
 
8. veljače 2016.
promotivni članak
hashtag: #hrvatskapostanskabanka #strojarska #bankarstvo
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb