ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
nikotinska ovisnost
 
pridružite se izazovu `bivši pušači su nezaustavljivi` već danas kako bi uistinu potvrdili da bivši pušači sjaje jače

Dan bivših pušača

 
day of the ex-smokers
 
Europska kampanja Bivši pušači su nezaustavljivi od 2011. godine pomogla je brojnim mladim ljudima da prestanu pušiti i to promoviranjem različitih prednosti života bez duhanskog dima i nikotinske ovisnosti - bolje zdravlje, više novca koji nije potrošen za cigarete i na koncu kvalitetniji život.

Prije obilježavanja Dana bivših pušača, bivši pušači mogu proslaviti svoj uspjeh tako što će upaliti prskalicu na digitalnoj karti Europe na internetskoj adresi exsmokers.eu/hr/. Kartu mogu iskoristiti i da potaknu svoje najbliže kako bi prestali s navikom pušenja.

Kartu sa svim upaljenim prskalicama predstavit će Vytenis Andriukaitis, povjerenik za zdravlje i hranu u Europskoj komisiji, 30. listopada ove godine u Bruxellesu.


`Kao kardiokirurg sam se nagledao užasnih posljedica pušenja. Izgubio sam također dva brata zbog bolesti povezanih s duhanom. Nikada neću zaboraviti muku kroz koju su prošli. Duhan je odgovoran za gotovo 700 tisuća smrti koje se mogu izbjeći, u Europskoj uniji svake godine. Stroga politika kontrole upotrebe duhana, s inicijativama podizanja svijesti kao što je Bivši pušači su nezaustavljivi nužni su za unapređenje javnog zdravstva u EU. Prestanak pušenja je uspjeh na koji svatko treba biti ponosan, to je postignuće koje može promijeniti život. Sada slavimo zajedno s tisućama bivših pušača koji sjaje diljem Europe i čestitam im, svi su oni inspiracija onima koji još uvijek pokušavaju prestati pušiti.`, rekao je povjerenik Vytenis Andriukaitis.

Catherine Hartmann, glavna tajnica Europske koalicije za KOPB, naglasila je: `Prestanak pušenja ključan je kako bi se izbjegla kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB), vrlo ozbiljno zdravstveno stanje koje nije izlječivo, iako se može živjeti s njime. Prestanak pušenja ujedno je prvi korak za one koji već pate od KOPB-a i takvu odluku treba poticati i podržavati, bez obzira na starost ili godine pušenja. Drago nam je zbog inicijative Europske komisije i vjerujemo da će doprinijeti prestanku širenja KOPB-a jer u suprotnom će ta bolest postati treći vodeći uzrok smrti u svijetu do 2030. godine, prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).`

Komentirajući kampanju, profesor Carlos Jimenez - Ruiz, predsjednik Odbora za kontrolu upotrebe duhana u Europskom respiratornom društvu, rekao je da `.. učinkovitim programima za podršku prestanka pušenja, inicijative kao što je Bivši pušači su nezaustavljivi ključne su za smanjenje broja umrlih od bolesti povezanih s pušenjem u Europi.`

Pridružite se izazovu Bivši pušači su nezaustavljivi već danas kako bi uistinu potvrdili da bivši pušači sjaje jače.
 
 
29. listopada 2015.
promotivni članak
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb