ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
#business
 
adacta je u 2014. godini povećala broj zaposlenika za 25 posto

Adacta bilježi rekordne rezultate i planira daljnje širenje

 
adacta zagreb
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Tvrtka Adacta, vodeća regionalna tvrtka s područja implementacije Microsoftovih poslovnih rješenja, predstavila je svoje rezultate u prošloj 2014. godini i najavila planove i aktivnosti u ovoj godini.

Kako je istaknuo direktor tvrtke Adacta, Krešimir Mlinarić, prošla je godina bila rekordna za Adactu Hrvatska. Otvaranjem nove poslovnice u Osijeku ostvarili su svoj plan širenja što je rezultiralo zapošljavanjem novih stručnjaka. Dodao je kako se neće zaustaviti samo na Osijeku, već im je namjera i u 2015. nastaviti daljnje širenje.


Zbog specifičnosti posla, u Adacti su stalno u potrazi za novim zaposlenicima i stručnjacima koji bi se uključili u njihove timove. Tako je u 2014. godini broj zaposlenih u Adacti Hrvatska porastao za čak 25 posto. Kontinuirana ulaganja u širenje, nove ljude i nove proizvode rezultiralo je i rekordnim prihodima koji su u odnosu na godinu ranije porasli za sedam posto i iznosili su 25 milijuna kuna.

Velik broj novih zaposlenika rezultirao je i potrebnom za preseljenjem iz starih prostorija, u nove i moderne urede VMD tornja u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Time su ujedno stvoreni preduvjeti za daljnje širenje tvrtke.


Što se tiče planova za 2015. godinu, u Adacti ističu implementaciju Navisiona, NAV2015, koji je svoju hrvatsku premijeru imao na Adactinom godišnjem susretu u studenom. Tako su trenutno u fazi implementacije NAV2015. u Splitskoj banci i DiWagneru, a treba istaknuti implementaciju NAV Cloud 2013. rješenja u tvrtki Deloitte. Završene su kompleksne i velike implementacije NAV-a u industriji prerade drveta i izrade namještaja u tvrtkama Spin Valisu i Forma Ideale.

Time je ujedno potvrđena Adactina pozicija kao vodećeg partnera u ERP rješenjima na području Hrvatske.


Kako bi dodatno učvrstili svoj položaj na tržištu, u Adacti nude lokalizaciju Navisiona na hrvatski jezik i paletu vlastitih rješenja za Microsoft Dynamics poput osnovih i naprednih lokalizacijskih paketa, rješenja za ljudske resurse i plaće, naplatu te Object Version Control, a koja su svoje kupce već pronašla i izvan granica Hrvatske.

Podsjetili su kako je na kraju 2013 godine, Adacta u konkurenciji svih globalnih lidera sa raznih strani svijeta, pobijedila na tenderu u osiguravajućoj kući VTB osiguranje u Rusiji. VTB osiguranje je dio grupe VTB, druge najveće financijske grupe u Rusiji i nalazi se u TOP 5 osiguravajućih kuća u Rusiji. Osiguravajuća kuća ima nekoliko tisuća zaposlenih i djeluje u cijeloj Rusiji. To je predstavljalo i poseban izazov, jer rješenje koje je Adacta izradila mora funkcionirati istovremeno u 11 vremenskih zona.


Adacta je u 2014. godini završila prvu fazu projekta i njezin sustav trenutačno podržava rješavanje šteta u VTB osiguranju, a u tijeku je i druga faza projekta - podrška obrade ugovora o osiguranju - koja će biti završena do kraja godine.

Trenutno je Adacta u zaključnim razgovorima s još nekoliko velikih osiguravajućih kuća u Rusiji i u Europi te u budućnosti planira ulazak i na druga svjetska tržišta.


U analizi rješenja za osiguravajuće kuće, koje je pripremila ugledna međunarodna analitička tvrtka Celent (dio grupe Oliver Wyman), Adactin sustav za osiguravajuće kuće, AdInsure, dobio je odlične ocjene za funkcionalnost i tehnologiju sustava te je uvršten, kao jedan od najbrže rastućih, u grupu TOP 7 najboljih rješenja u EMEA regiji.

Na kraju je Krešimir Mlinarić iznio i planove Adacte za 2015. godinu. Tako u Adacti planiraju daljnje utvrđivanje tržišne pozicije i povećanje tržišnog udjela što bi trebalo rezultirati porastom prihoda za osam posto. Pri tome će se fokusirati na značajniji rast u segmentu BI i CRM rješenja i nove strateške projekte koji su u pripremi.Adacta grupa

Adacta grupu danas sačinjavaju poduzeća u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu te podružnica u Osijeku. U Grupi radi više od 300 stručnjaka koji su uspješno sudjelovali u više od 400 projekata uspostave poslovnih informacijskih sustava. Grupa godišnje ostvaruje 17 milijuna eura prometa, a bavi se razvojem i uvođenjem poslovnih informacijskih rješenja, poslovnim savjetovanjem te upravljanjem u uvođenju promjena u poduzećima.

Surađuje s brojnim uspješnim uslužnim, trgovačkim i proizvodnim poduzećima, javnim poduzećima, osiguravajućim društvima i drugim financijskim ustanovama. Osim u regiji, Grupa ostvaruje uspjehe i na drugim svjetskim tržištima unutar EU, u Rusiji i Aziji.
 
 
 
krešimir mlinarić / adacta zagreb
 
 
 
promotivni članak
hashtag: #Adacta #PoslovniRezultat #KresimirMlinaric #StrateskiProjekt #Microsoft #Implementacija #PoslovnaRjesenja
14. travnja 2015.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte naš marketing!
ZGportal Zagreb na društvenim mrežama:
/ facebook: ZGportal / instagram: ZGportal
/ twitter: ZGportal / pinterest: ZGportal Zagreb
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija