ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
problemi samohranih roditelja
 
kako adekvatno komunicirati s djetetom o nedostatku drugog roditelja

Održana treća `Čakulaonica` za samohrane roditelje

 
radionica `čakulaonica`
 
Treća edukativna radionica Čakulaonica za samohrane roditelje u sklopu projekta Hrabre Mame & Tate, održana je u utorak, 28. lipnja 2016. godine u dječjem vrtiću Pčelica, u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja.

Samohrani roditelji dijelili su svoja iskustva o razgovorima o neprisutnosti drugog roditelja te su zajednički nastojali pronaći adekvatan pristup problemu komunikacije o neprisutnosti drugog roditelja, ovisno o uzrastu djeteta.


`Kako adekvatno komunicirati s djetetom o nedostatku drugog roditelja jedna je od najvažnijih tema obzirom da se takvi razgovori ne smiju izbjegavati, a djeci uvijek treba dati razumljiv odgovor prilagođen njihovom uzrastu.`, istaknula je Vlasta Korman, psihologica dječjeg vrtića Pčelica.

`Izuzetno sam sretna da smo održali još jednu uspješnu Čakulaonicu na kojoj roditelji mogu dobiti podršku i potreban savjet. Također me raduje da sve više kompanija prepoznaje vrijednost Čakulaonica. Zahvaljujemo Nivei koja nas podržava od početka i dm-u koji se priključio te se nadam da će nas i ubuduće pratiti u našim aktivnostima. Pozivam sve zainteresirane roditelje da se prijave na četvrtu radionicu koja će se održati u rujnu.`, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.


Nivea već tradicionalno podržava Čakulaonice čiju je važnost prepoznao i dm koji se uključio u projekt zbog njegove važnosti za podizanje svijesti zajednice o izazovima samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji.

`U dm-u smo prepoznali Čakulaonicu kao projekt koji samohranim roditeljima nudi platformu za razgovor i dijeljenje iskustava, ali isto tako kao projekt koji će podsjetiti javnost na sve izazove s kojima se susreću samohrani roditelji. U dm-u smo uvjereni kako ćemo potaknuti razumijevanje zajednice jer je podrška zajednice ključna u nošenju sa izazovima samohranog roditeljstva.`, rekla je Gordana Picek, članica Uprave u dm-u.


`Mislim da svim roditeljima, a osobito onim samohranima treba skinuti kapu i pomoći kako god možemo. Roditeljstvo je izazov za dvoje ako ne i za troje, pritom mislim na barem jednu baku koja uvijek dobro dođe, i uopće ne mogu zamisliti s koliko se izazova i strahova susreću roditelji koji to sve prolaze sami. Sigurna sam da iz ljubavi prema svojoj djeci svi oni daju sve od sebe i najbolje što mogu ulažu u svoje mališane. Upravo zato ovakvi projekti su i više nego dobrodošli i svi ih trebamo podržati,`, rekla je Doris Pinčić, televizijska, filmska i kazališna glumica te voditeljica na Narodnom radiju i RTL-u, a projekt i radionice podržao je i Mario Valentić.

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati u rujnu, roditelji se mogu prijaviti javljanjem na mail adresu info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen - moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici.
 
 
mario valentić
 
 
 
Dodatne informacije:
humanitarna akcija ZGportala: pomozimo im
trebate našu pomoć: javite nam se
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
29. lipnja 2016.
k.v.
 
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb