ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     ZABAVA
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
javni gradski prijevoz
 
izmjene javnog prijevoza od 28. listopada do 2. studenoga

Organizacija javnog prijevoza za blagdan Svih svetih

 
zagrebačka katedrala, kaptol, zagreb
zagrebačka katedrala, kaptol, zagreb / listopad 2016.
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2017.
2018.
vijesti po mjesecima 2016. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
Povodom blagdana Svih svetih, kako bi se svim građanima osigurao dostojanstveni posjet posljednjim počivalištima svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada te na sam blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenoga 2016. godine.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševac i Dubec - Markovo Polje.


Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih, izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Sva će gradska groblja u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenoga, a tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane prema potrebi, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.Tramvajski promet uoči, na blagdan Svih svetih i na Dušni dan

U subotu, nedjelju i ponedjeljak, 29., 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu toga dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.
Autobusni promet uoči, na blagdan Svih svetih i na Dušni dan

Prema gradskim grobljima ZET već tradicionalno uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U utorak, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija: Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo Polje.

Uz spomenute izvanredne autobusne linije, od petka, 29. listopada, do utorka, 1. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra.Prijevoz do Mirogoja i Krematorija

Izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij bit će uspostavljene u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.

Na linijama Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Krematorij, autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju.


Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom. Trasa linije Kaptol - Mirogoj: Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Grškovićeva - Bijenička - Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.

Trasa linije Kaptol - Krematorij: Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Grškovićeva - Bijenička - Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj - Mirogojska - Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij - Remetska cesta - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - Nova Ves - Kaptol.


Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, nešto južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol - Mirogoj - Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.


Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg - Srebrnjak prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretišteautobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak - Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol - Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.

Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij) i 201 (Kaptol - Kvaternikov trg). Autobusne linije 203 (Svetice - Vinec - Krematorij) i 226 (Svetice - Kaptol) bit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, skraćene do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol - Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Ulica Medveščak - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom.

Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.Prijevoz do Miroševca

Izvanredna autobusna linija Dubrava - Miroševec vozit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja. Autobusi će vozit trasom kako slijedi: Avenija Gojka Šuška - Ulica Rudolfa Kolaka - Aleja Tišine - rotor Miroševec - Mramorni prilaz - Oporovečka - Aleja Tišine - Ulica Rudolfa Kolaka - Avenija Gojka Šuška - terminal Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom.Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bit će obustavljene linije 206 (Dubrava - Miroševac) i 210 (Dubrava - Studentski grad - Klin).

Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi linije 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec) polaziti s prvoga perona.Prijevoz do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija Dubec - Markovo Polje, prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, dok će redovna linija 267 (Dubec - Markovo polje) u istom razdoblju biti ukinuta.

Predviđena trasa linije je: Dubec - Zagrebačka - Varaždinska - Vugrovečka - Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Aleje Mira. Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).


Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija. Autobusi linije 271 (Dubec - Sesvete - Jesenovec - Glavnica Donja), od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.


Autobusi linije 272 (Dubec - Sesvete - Moravče), od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Napominjemo, kako će iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 (Dubec - Novoselec) polazit s perona 5, autobusi linije 270 (Dubec - Sesvete - Blaguša) s perona 8 te autobusi linije 274 (Dubec - Sesvete - Laktec) s perona 7.Ostale autobusne linije

U utorak, 1. studenoga, autobusna linija 230 (Dubrava - Granešinski Novaki) prometovat će prema izmijenjenom voznom redu. U ponedjeljak, 31. listopada, i utorak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec - Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobusna linija 182 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice), u subotu, 29. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:45 sati, u ponedjeljak, 31. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:25 sati dok će u nedjelju, 30. listopada i utorak, 1. studenoga, ostvariti samo polazak u 6:40 sati. U svim ostalim polascima, autobus će prometovati izravno za Šibice. Kako bi se osigurala kvalitetna prometna povezanost sa Grobljem Zaprešić, uspostavit će se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati polaziti svakih 30 minuta.


Autobusna linija 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra), u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak, odnosno 29., 30. i 31. listopada te 1. studenoga, bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused-centar - Poljanica - Gornja Bistra), na kojoj će od 8.30 do 17.30 sati voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra), od ponedjeljka, 24. listopada, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se i na stajalištima Aleja Bologne / Gospodska.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
30. listopada 2016.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2017.
2018.
vijesti po mjesecima 2016. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija