ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
lisa hannigan @ tvornica
 
lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti

Lisa Hannigan, irska kantautorica anđeoskog glasa dolazi u Tvornicu kulture

 
lisa hannigan
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 80 te na dan koncerta po 100 kuna.

Prije Lise nastupit će (također irski) ženski duo Saint Sister.


Lisa Hannigan u Zagreb dolazi na krilima novog, trećeg albuma At Swim, kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a to sjajno izdanje odvelo ju je na veliku europsku turneju.

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku O, koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka Sea Sew Lisin talent posao u potpunosti očit.


Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu, a osvojila je i nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury. Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard.

Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom Song of the Sea, a njen glas je uveličao TV seriju Fargo te Gravity, koji je nominiran za Oscara. Izdanje iz 2011. je Passenger, koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj te joj donio još jednu nagradu Choice Music.


Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje At Swim. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti.

A Prayer for the Dying koja priča o gubitku, prekrasna balada Ora, hipnotična Lo ili ljubavna In Snow pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.



Saint Sisters

Sjajne Saint Sister isto dolaze iz Irske, a iza imena se kriju Morgan MacIntyre i Gemma Doherty. Njihova glazba vuče utjecaje iz keltskih tradicijskih napjeva s harfom, folk glazbe 60-ih kao i electro popa, a sa svom tom pozadinom stvaraju atmosfolk, mještavinu soulful harmonija, sanjivih syntheva i kombiniraju to s elektro akustičnom harfom.

Debitantski EP Madrid snimljen u suradnji s Alex Ryanom, basistom Hoziera, odveo ih je na turneju po Irskoj, Engleskoj, a nastupale su i na SXSW u Teksasu. Kritika hvali njihov sanjivi zvuk, zbog kojeg ćete širom otvoriti oči.
 
 
saint sister
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
13. ožujka 2017.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb